Waanzin om villa Terborchstraat 13 te slopen

De sloop van Terborchstraat 13 moet worden voorkomen
Foto: Google Maps

Het is waanzin om Terborchstraat 13 te slopen. De karakteristieke kantoorvilla uit de 19e eeuw moet plaats maken voor een nieuw gebouw met woonstudio’s voor mensen met geheugenproblematiek.

Vier partijen komen in actie tegen deze sloop. D66, PvdA, CDA en SP willen het besluit maandag 16 december terug zien te draaien in de gemeenteraad. De vier partijen zeggen niet tegen de woonzorgcombinatie te zijn, maar tegen de sloop van het waardevolle gebouw. Men wil het pand behouden. Hoewel de kantoorvilla op de lijst met cultuurhistorisch waardevolle gebouwen staat, die is opgenomen in het bestemmingsplan met als doel deze te behouden, lijkt sloop toch te kunnen. “Dat verbaast onze fractie zeer. De historische binnenstad is in allerlei opzichten ontzettend belangrijk voor Zwolle, dat we die dus niet goed kunnen beschermen frustreert enorm,” aldus fractievoorzitter Sonja Paauw. D66 is niet alleen dat we weer een historisch waardevol pand dreigen te verliezen, maar ook de manier waarop ontstemt de fractie. Doordat het college kiest voor een coördinatiebesluit, ontneemt zij inwoners de mogelijkheid om makkelijk bezwaar te maken.

De reacties bij Zwolle Nieuws zijn dan ook niet mals:

Rudi Roozeboom Zijn ze gek geworden het mooie gouverneurs is toen ook maar zo gesloopt voor de elite dus wees zuinig op ons mooie erfgoed binnen verbouwen oké maar niet aan de buitenkant

Diana Smilde Gemeente Zwolle.. Denk na voordat je weer iets uit Zwolle weg haalt… het is dan onherstelbaar! Denk aan het gouveneurshuis ….. ook zo’n domme actie!!!

Bea Swijnenberg Dit mooie gebouw sloop je toch niet😠

Ellen Bruggeman Net als het gouverneurshuis bij het kerkbrugje zeker, en dan er iets foeilelijk voor terugzetten zeker!!😡😡😡

Yvonne Koning Schandalig.zo’n mooi gebouw. Net als het gebouw bij het kerkbrugje. Ook zo maar tegen de vlakte voor appartementen.

Rosa Vink-Lourens Waarom, in hemelsnaam 🙄 maak hier dan woonstudio’s in… Waarom al dat moois altijd slopen, vaak komt er een lelijk ding voor in de plaats 🤔

Marja Mulder Smeekes Zonde maak er een studenten woning van

Lailoen Ramlakhan Marja Mulder Smeekes echt zonde. Of kleine huurappartementen

Jolanda Stalman Voor behoud, gaat de architect maar lekker de binnenkant verbouwen tot appartementen😱

Annelies de K Zal weer eens niet…die oude gebouwen zijn de trekpleister van Zwolle…waarom geen nieuwbouw ergens…wat een dommigheid!

Menno van Zanten ‘Sloopstra’ is waarlijk opgestaan!

Jennie Van Helden Gewoon 🤷‍♀️Oppimpen💙en laten staan AUB‼️

Eddie van Emmen Je kan er nog zo veel mee doen dus waarom slopen maak er dan een appartementencomplexen van

Reinder ter Bruggen Dit kan toch niet weer slopen houdt toch is op er mee en ga verbouwen

Henriëtte Nienhuis Petsakos Kan alleen iemand zijn met ideeën als Sloopstra

Marlie Zweers Nee dat mag toch niet!!

Willem Frederik Mugge Heeft er weer iemand zitten slapen?

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden