Verhoogde voetgangersoversteek voor Deventerstraatweg ter hoogte van Boni en Bristol

Assendorpers kunnen veiliger oversteken naar de Boni en Bristol
Foto: Google Maps

De oversteek over de Deventerstraatweg op Assendorp naar de Boni en Bristol wordt veiliger. Dit gebeurt door een zebrapad aan te leggen op een verhoogd plateau. Ter hoogte van de winkels krijgt de Deventerstraatweg een verhoogde voetgangersoversteek. De nieuwe oversteek wordt 18 december aangelegd. Deze zelfde oplossing blijkt goed te werken in de Hortensiastraat.

Het afgelopen jaar heeft de gemeente in overleg met een aantal bewoners van de Hortensiastraat gewerkt aan het verbeteren van de verkeersveiligheid. Een van de genomen maatregelen is de aanpassing van de voetgangersoversteekplaatsen bij Hong Kong City en de Mozaïekschool. De bestaande zebra’s zijn daar aangelegd op een verhoogd asfaltplateau. Uit de uitgevoerde evaluatie blijkt dat de oversteek veiliger is geworden. Voetgangers worden beter gezien en de snelheid van de auto’s wordt wat geremd. Ook ervaren de bewoners geen trillinghinder in woningen. De omwonenden zijn tevreden over de aanpassing.

Klachten

Bij de evaluatie stelde een van de deelnemers voor ook de oversteek naar Boni en Bristol op deze manier aan te pakken. Omdat de gemeente al vaker klachten heeft ontvangen van omwonenden over de onveiligheid van de Deventerstraatweg, is zij positief over deze aanpassing. De reacties van omwonenden bij de oversteek Boni en Bristol en van de ondernemers daar zijn tot op heden ook positief. De nieuwe situatie komt er uit te zien zoals in de tekening. De aanpassing kan worden betaald uit een provinciale subsidie. Er komen ook extra lichtmasten bij de nieuwe oversteek. Vanwege de levertijd van de lichtmasten en het aanpassen van de kabels kan dat nog een aantal maanden duren.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden