Jacco Wynia brengt klimaatverandering muzikaal heel dichtbij met optreden in Statenzaal

Jacco Wynia
Foto: It's All Happening

Climate Changes heet de nieuwe EP van neo-klassiek componist, pianist en multi-instrumentalist Jacco Wynia. Op 22 november geeft hij een optreden in de Statenzaal. Hij speelt ook muziek van zijn andere albums, Discomfort en Miramare.

Jacco Wynia zegt over zijn nieuwe EP: “Climate Changes is geen eindeloze discussie zoals we die we al te vaak tegenkomen, maar gewoon muziek en beeld die het thema tastbaar maken. Zodat de waarnemer zelf kan voelen wat het met hem/haar doet.” Het onderwerp klimaatverandering brengt Wynia samen met animator Bram Knol brengt tot leven in beeld en geluid. De ‘Climate Changes’ EP wordt gevormd door het drieluik ‘Strong Coming’, ‘Climate Changes’ en ‘No Way Round’ die Bram Knol verwerkte in de ‘Climate Changes’ animatievideo.

”Muziek gaat voor mij over verbinden. Verbinden met elkaar, met de natuur, en met jezelf’. Dit is het eerste wat je leest wanneer je op de website van Jacco Wynia terecht komt. Dit wordt tastbaar op verschillende manieren: door de videoclips en foto’s die gemaakt zijn van pianospel in de natuur. Door een persoonlijke videoserie over het thema ‘discomfort’. De EP ‘Climate Changes’ is een logisch vervolg op dit thema. Verbinden doet Jacco Wynia ook tijdens zijn live concerten.

Jacco Wynia live in de Statenzaal, georganiseerd door Hedon

Diezerstraat 80, Zwolle

Vrijdag 22 november 2019

Aanvang: 20.00 uur

Toegang: € 9,50

Meer informatie en kaartverkoop: https://www.hedon-zwolle.nl/voorstelling/26888/jacco-wynia

Componist, pianist en multi-instrumentalist Jacco Wynia maakt ‘eenvoudige muziek om complexe emoties te verwerken’. Zijn tweede album ‘Discomfort’ is uitgekomen op 15 maart 2019. Het album is geproduceerd door Gijs van Klooster, de vaste producer van Joep Beving. Diverse tracks van het album zijn opgenomen in de populaire Spotify playlists ‘Calm & Focused’ en ‘New Music Friday’.

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden