Muziek van Grieg, Tchaikovsky en Ravel bij koffieconcert

Volle bak tijdens het eerste concert van Wouter Harbers
Foto: Frans-Jan Snoek

Op zoek naar een leuk uitje op een doordeweekse ochtend of verzot op sprookjes? Na een gezellig eerste concert geeft pianist Wouter Harbers op maandagochtend 11 november weer een koffieconcert in boekhandel Waanders in Zwolle. Dit keer neemt hij samen met violist Robert Cekov de liefhebber mee naar de wereld van de muzikale sprookjes.

Het koffieconcert begint met het vrolijke muziekje uit de paddenstoelen van het sprookjesbos in de Efteling. Daarna wordt de luisteraar meegenomen naar een prachtig Zwanenmeer, met betoverende muziek van Tchaikovsky. Hoe anders is het treurlied van Ravel, waarin hij huilt om een gestorven prinses… Huil mee met de Pavane.

Spannende volksverhalen

Vervolgens trekken de muzikanten naar de bergen van Noorwegen. Hier worden al eeuwenlang spannende volksverhalen doorverteld. Grieg zette ze op muziek in zijn spannende Peer Gynt Suite. De muziek begint met een rustige ochtendschemering en eindigt in een extatische Trollendans! De afsluiting van het concert is met de sensationele Danse Macabre van Saint-Saëns, waar in de Efteling zelfs een hele attractie omheen is gebouwd.

Koffieconcert

De toegang tot het koffieconcert in Waanders in de Boeren is gratis; na afloop is er een collecte. Het concert begint om 11.00 uur en duurt een uur. Er is koffie verkrijgbaar vanaf 10.15 uur. Reserveren is mogelijk door te mailen naar [email protected] of te bellen naar 06-26763338.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden