Gedetineerde vrouwen PI Zwolle zweten voor het goede doel: Pink Ribbon

Onder bezielende leiding van een sportinstructrice wordt er gefietst
Onder bezielende leiding van een sportinstructrice wordt er gefietst
Foto: Rein Tuininga

Zwetende vrouwen die hun geluk niet opkunnen en zich de longen uit het lijf trappen. Er staat 5135 euro op de teller voor Pink Ribbon. De Zwolse gevangenis doet dit jaar mee aan de actie.

De vrouwen fietsten drie uur lang op de dampende muziek wat spinning zo leuk maakt en ze hadden er plezier in. Het is het tweede deel van de marathon die vrijdagavond begon in PI Ter Peel in Evertsoord in de buurt van Venlo. Zwolle nam vandaag het stokje over en morgen wordt er afgesloten in de gevangenis van Nieuwersluis in Loenen aan de Vecht. De actie werd vorig jaar al in Nieuwersluis gehouden en de eindstand kwam uit op 21.000 euro. De verwachting is dat het bedrag nu hoger wordt en het streefbedrag is gesteld op 25000 euro, maar meer is altijd leuker. Doneren kan nog steeds op Pink Ribbon behind bars.

Flink gespaard

De vrouwen krijgen een heel klein bedrag per uur betaald voor het fietsen, maar hebben zelf ook de portemonnee getrokken en flink geld gespaard voor de actie. ”Ze vinden het heel belangrijk om een mooi bedrag bij elkaar te fietsen”, zegt René Hut, communicatieadviseur PI Zwolle. Voor de hongerige en dorstige fietssters is zelfs een koek en zopie ingericht voor de broodnodige verzorging. De ene gevangene stapt af en direct wordt de fiets bezet door een andere. De instructrice zweept de vrouwen weer op om nog harder te fietsen of nog zwaarder te trappen. ”Kom op meiden, we gaan de berg op”, klinkt het door de zaal. 

Burgemeester

Burgemeester Peter Snijders was ook een van de fietsers: “Het is een heel mooi initiatief om geld in te zamelen voor de strijd tegen borstkanker. Super dat de vrouwelijke gedetineerden in Zwolle zich daarbij ook aansluiten. Toen ik gevraagd werd om mee te doen aan deze spinningmarathon hoefde ik daarover niet lang na te denken. Ik kom graag de dames aanmoedigen en daarom heb ik als fietsliefhebber zelf ook een stukje meegetrapt voor het goede doel.”

Lof en waardering

Vestigingsdirecteur Hans Plattel van PI Zwolle is trots op het feit dat veel vrouwelijke gedetineerden zich willen inspannen voor de strijd tegen borstkanker. “Deze dames zitten een straf uit en maken dus een tijdje geen deel uit van onze vrije samenleving. Toch willen ze ontzettend graag iets terug doen voor de maatschappij en gaan ze mee fietsen om geld in te kunnen zamelen voor Pink Ribbon. Dat verdient alle lof en waardering.”

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen