Stallingpas vervangt parkeerkaartjes bij drie gratis bewaakte fietsenstallingen in Zwolse binnenstad

Gratis parkeren van de fiets in Zwolle krijgt pasjessysteem
Foto: Pixabay

De gemeente Zwolle vervangt vanaf maandag 21 oktober de parkeerkaartjes bij de fietsenstallingen aan het Gasthuisplein, Rodetorenplein en Meerminneplein door een passysteem. Met het vervangen van de papieren nummertjes wil de gemeente het gebruik van de gratis bewaakte fietsenstallingen voor bezoekers eenvoudiger maken. In de herfstvakantie geven de medewerkers van deze fietsenstallingen hierover informatie aan bezoekers aan de binnenstad.

De bezoeker van de bewaakte fietsenstalling krijgt eenmalig een sticker met een barcode op de fiets geplakt en een pasje met een barcode. Het pasje en de sticker worden in het computersysteem van de fietsenstalling aan elkaar gekoppeld. De combinatie van de pas en sticker op de fiets geeft toegang tot alle drie de gratis bewaakte fietsenstallingen aan het Gasthuisplein, Meerminnenplein en het Rodetorenplein. Met het pasje kan de bezoeker de eigen fiets weer ophalen bij de fietsenstalling. De medewerker van de fietsenstalling controleert dit bij de ingang door het scannen van het pasje en van de sticker op de fiets en doet dit ook bij het verlaten van de stalling.

”Zwolle heeft een gastvrije binnenstad. Daar kunnen bezoekers gratis hun fiets stallen. Wij vinden het belangrijk om onze stallingen voor bezoekers en medewerkers te blijven verbeteren. De bezoeker krijgt straks niet meer bij elk bezoek aan de fietsenstalling een nieuw kaartje dat hij of zij moet bewaren. De pas in combinatie met de sticker op de fiets maakt onderdeel uit van de fiets zoals de fietssleutel,” zegt wethouder William Dogger. β€œMet het nieuwe pasjessysteem hebben de medewerkers minder tijd nodig voor de parkeerkaartjes. Zij hebben hierdoor meer tijd voor andere (gratis) services voor de
bezoekers, zoals het uitlenen van een buggy, rollator of paraplu.”

Inloop voor bezoekers

In de herfstvakantie – van maandag 21 oktober tot en met zaterdag 26 oktober – geven medewerkers van de fietsenstallingen informatie over het nieuwe systeem. In een speciaal ingerichte ruimte bij elk van de drie stallingen kan iedereen tijdens de openingstijden met vragen over de stallingpas terecht.

Meer informatie het pasjessysteem staat op www.zwolle.nl/stallingpas.

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden