Bij Nacht en Ontij: een spannende lantaarntocht door de donkere sloppen en stegen van het oude Zwolle

Zwerven door de sloppen en krochten van Zwolle
Foto: St. Michaëlsgilde

Op veler verzoek herhaalt het Zwolse St. Michaëlsgilde voor het vierde jaar op rij op dinsdagavond 5 november Bij Nacht en Ontij; de avontuurlijke en verrassende ontdekkingstocht door de donkere steegjes en straatjes van de Zwolse stadskern.

Vertrouw uzelf toe aan onze wachtmeester en kundige gids; hij zal u meenemen op een beklemmende tocht door de sloppen en stegen van Zwolle’s oude binnenstad. U ziet het oude Swoll dit keer bij het flakkerende licht van de meegenomen lantaarns. Maar pas op!! Onderweg kunnen we zomaar een aantal onverwachte en huiveringwekkende ontmoetingen hebben met enkele sinistere en illustere Zwolse figuren uit een lang vervlogen verleden.

Verbleek bij het verhaal over de verschrikkelijke St. Lucienacht en zie de schrik in de ogen van de wilde meid van de Kranenburg. We zullen horen van gebeurtenissen die je in geschiedenisboekjes niet tegenkomt. En wat het daglicht niet altijd kan verdragen, komt op deze sloppen- en stegentocht uit diepe schaduwen alsnog aan het licht. Aan het eind van de tocht kunt u onder het genot van een “Blauw Handje” even van alle spektakel bekomen in een eeuwenoude taveerne aan het oude havenfront.

De Nacht en Ontijtocht begint om 20.99 uur en deelname is uitsluitend mogelijk na inschrijving.

Start: Grote Kerkplein, bij de fontein.
Vertrek 20.00 uur
Prijs: 15.00 euro
Info en boeking: Email [email protected] of telefoon: 06-55761629
Voor meer informatie kijk op: michaelsgildezwolle.wordpress.com

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden