Gedetineerde vrouwen trappen zich in het zweet voor Pink Ribbon in gevangenis Zwolle

Spinningmarathon in de Zwolse gevangenis
Foto: Pixabay

Gedetineerde vrouwen in de penitentiaire inrichting (PI) Zwolle gaan samen met personeelsleden fietsen voor het goede doel. Dit doen ze binnen de bajesmuren. Zaterdag 26 oktober wordt er een  spinningmarathon gehouden in de sportzaal van de Zwolse gevangenis. De opbrengst komt ten goede aan Pink Ribbon. Ook de vrouwengevangenissen in Nieuwersluis en Ter Peel doen mee aan de actie.

Samen met personeelsleden van PI Zwolle gaan ze zich in het zweet werken om geld in te zamelen voor Pink Ribbon. Deze organisatie maakt zich sterk voor borstkankeronderzoek. Diverse bedrijven, vooral uit het zakelijk netwerk van de Zwolse gevangenis, hebben al een donatie toegezegd voor de sportieve vrouwelijke gedetineerden en medewerkers. Ook medewerkers en hun relaties trekken de portemonnee.

Drie dagen

De spinningmarathon in de vrouwengevangenissen is verspreid over drie dagen. PI Ter Peel trapt op vrijdag 25 oktober af. PI Zwolle neemt de volgende dag het stokje over. Daarna gaan gedetineerde dames en medewerkers in PI Nieuwersluis op de trappers staan om geld te verdienen voor Pink Ribbon. Zondagmiddag 27 oktober wordt de marathon beëindigd en zal het totaalbedrag bekend zijn.

Spinningmarathon

Vestigingsdirecteur Hans Plattel van PI Zwolle gaat zelf ook deelnemen aan de spinningmarathon. Hij  is trots op het feit dat veel vrouwelijke gedetineerden zich eveneens willen inspannen voor de strijd tegen borstkanker. “Deze dames zitten een straf uit en maken dus een tijdje geen deel uit van onze vrije samenleving. Toch willen ze ontzettend graag iets terug doen voor de maatschappij en gaan ze mee fietsen om geld in te kunnen zamelen voor Pink Ribbon. Dat verdient alle lof en waardering.”

Doneren voor de spinningmarathon kan via: https://actie.voorpinkribbon.nl/team/pi-zwolle. De opbrengst komt in zijn geheel ten goede aan Pink Ribbon.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden