Korfballers Sparta pakken koppositie na forse overwinning op OWK

Een groepsknuffel na de zege op OWK

De vierde speelronde in de Overgangsklasse werd een zege voor de korfballers van Sparta. Het Groningse OWK was de tegenstander en het werd een dikke zege: 10-17.

De uitwedstrijd tegen de Groningers werd met de nodige zorgen tegemoetgezien, omdat het een stugge ploeg is die fysiek spel niet schuwt. Met enige wijzigingen in de basisopstelling begon Sparta aan de wedstrijd. In de eerste helft ging de score tussen de twee ploegen nog redelijk gelijk op, hoewel de ruststand 5-7 in het voordeel van Sparta was. In de tweede helft heerste Sparta. Ondanks de herfstige weersomstandigheden met wind en regen wisten de Zwollenaren nog tien keer te scoren tegenover de vijf doelpunten van OWK. De eindstand van 10-17 brengt Sparta op de gedeelde eerste plaats, samen met Drachten. Dankzij de winst van Sparta op Drachten, twee wedstrijden geleden, zijn het de Zwollenaren die de ranglijst aanvoeren.

Het volgende duel tegen De Hoeve dat op een degradatieplek staat en nog geen punten heeft.

Doelpunten Sparta: Kaj Raterman (5), Jeroen Hukenberg (4), Rowie Soldaat (4), Iris de Jong (2), Anique Steenbergen, Pim Steenbergen