Wethouder William Dogger opent eerste Zwolse wormenhotel aan de voet van de watertoren

Wethouder William Dogger gooit de eerste emmer met GFT-afval in het wormenhotel
Foto: Rein Tuininga

De wethouder met de groene vingers, William Dogger, opende het eerste Zwolse wormenhotel. Deze staat bij de watertoren aan de Turfmarkt. Het hotel is een gezamenlijk project van de bewoners van de watertoren.

De watertorenburen waren zaterdagmorgen al vroeg in de weer om de gezamenlijke tuin aan de voet van de toren in te richten. De grond is van de gemeente, maar er is een adoptieovereenkomst. En de gemeente Zwolle is enthousiast over buurtinitiatieven in de openbare ruimte.   Dat doet zij onder meer met het beeldmerk Buurtinitiatief op paaltjes en bordjes in de buitenruimte. De paal met het beeldmerk krijgt een plaats in de tuin.

Wormenhotel

Het wormenhotel is een alternatief voor de groene GFT-bak. In het wormenhotel kunnen 30 huishoudens hun groente, fruit- en etensresten composteren met behulp van wormen. De ervaringen van de bewoners met het wormenhotel gebruikt de gemeente Zwolle om te bepalen of het wormenhotel ook bij andere hoogbouwwoningen geplaatst kan worden. Wethouder William Dogger vindt het een goed idee dat er meer hotels komen in Zwolle. ”Vooral in en rondom de binnenstad is het een goed alternatief om op kleinschalige wijze een dergelijk ‘hotel’ neer te zetten. Dit initiatief verdient navolging.”

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden