Burgemeester neemt drastische maatregel: slachtoffer liquidatiepoging mag Stadshagen niet meer in

vermoedelijk is er in de Van Disselstraat geschoten met een automatisch wapen
Foto: Umsplash

De bewoner en slachtoffer van een poging tot liquidatie aan de Van Disselstraat krijgt gebiedsverbod voor Stadshagen, Dat betekent dat de 25-jarige Idris  Stadshagen voorlopig niet meer in mag. Burgemeester Peter Snijders, politie en Openbaar Ministerie hebben dat gezamenlijk besloten.

Het is voor het burgemeester, politie en OM zaak om de rust te laten terugekeren in de wijk na het schietincident (noem het een liquidatiepoging) van het afgelopen weekeinde. Er is een regen van kogels op het slachtoffer afgevuurd en dit is de reden dat Idris zich zes weken niet mag laten zien in de wijk. Burgemeester Peter Snijders vindt het belangrijk dat de inwoners van Stadshagen zich veilig en prettig voelen in hun buurt en huis. Door het schietincident  is dit gevoel in Stadshagen verstoord. Daarom besloot burgemeester Snijders maandagavond al met onmiddellijke ingang de woning van de betrokken bewoner te sluiten om de onrust in de buurt weg te nemen.

Onrust

Gisteren bleek uit gesprekken met bewoners dat de buurt blij was met deze maatregel, maar dat de onrust nog niet weggenomen was, omdat de betrokkene nog (zichtbaar) aanwezig was in de wijk. Daarom hebben gemeente, politie en Openbaar Ministerie besloten aanvullende maatregelen te nemen. Het is de bewoner de komende zes weken verboden in de wijk Stadshagen te zijn. De politie zal er op toezien dat hij zich aan dit verbod houdt. De wijkmanager, welzijnsorganisatie Travers en de wijkagenten zijn ook de komende dagen continu in de wijk aanwezig om de vinger aan de pols te houden en vragen van bewoners te beantwoorden. Burgemeester Peter Snijders: “Wij verwachten dat door deze aanvullende maatregel in ieder geval de komende weken de rust in Stadshagen terugkeert. Vanzelfsprekend gaat het onderzoek in volle gang door en kijken we hoe de situatie zich verder ontwikkelt.”

Lees meer

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden