Anna van der Breggen racet naar zilver op WK tijdrijden

Anna van der Breggen
Foto: Rein Tuininga

Tevreden zal Anna van der Breggen op het allerminst zijn. Ze veroverde de zilveren medaille achter de ontketende Chloe Dygert op het WK wielrennen in Harrogate. Het verschil was immens: 1.32.35 op dertig kilometer fietsen.

De 22-jarige Amerikaanse was zoveel beter dan Van der Breggen en ook Annemiek van Vleuten dat van een strijd nauwelijks meer sprake was. Dygert geldt als een enorm toptalent en dat liet ze zien ook. Daar waar Van der Breggen en Van Vleuten hun reguliere niveau halen is het Dygert die enorme progressie boekt. Van der Breggen wist halverwege al dat ze bezig was met een kansloze missie voor het goud omdat ze op dat moment al een minuut achterstand had op een buitenaards fietsende Dygert. En die marge werd alleen maar groter en liep op tot ruim anderhalve minuut. Van der Vleuten zat daar nog een halve minuut achter.

Het parkoers in Yorkshire was kletsnat en de start werd een kleine drie kwartier verschoven zodat het water van de weg kon worden gehaald. Ook werd besloten om de renners om de minuut te laten starten en niet om de anderhalve minuut. Dygert startte twaalf minuten voor Anna van der Breggen en kwam dertien en een halve minuut voor haar over de finish.

Voor Van der Breggen staat nog een ding op het programma en dat is haar titel te verdedigen. Dat moet zaterdag gebeuren tijdens de wegwedstrijd. Anna van der Breggen is regerend wereldkampioen.

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden