Zwolse autodief heeft weinig plezier van gestolen auto

Politie houdt verdachte aan
Foto: Pixabay

Een 48-jarige Zwollenaar is woensdag opgepakt op verdenking van diefstal van een auto uit de Van Hattumstraat. Hij had weinig plezier van de auto want dik een uur na de diefstal zal hij al met handboeien om in de politieauto.

De man nam rond 19.00 uur de auto weg terwijl de eigenaar bezig was met laden en lossen. Uit een eerste onderzoek bleek dat de man, nadat hij er met de auto vandoor was gegaan, op de Willemskade een bestelauto aanreed en vervolgens twee fietsers. Deze fietsers raakten licht gewond. De bestelauto raakte beschadigd. In beide gevallen reed de bestuurder door zonder zijn identiteit kenbaar te maken. De politie startte een onderzoek naar de diefstal en er werd een Burgernetbericht verstuurd.

Aangehouden

Rond 20.20 uur kreeg de politie in Utrecht de melding dat bij een tankstation aan de Amersfoortseweg in Huis ter Heide een beschadigde auto stond en dat de bestuurder was weggelopen. Korte tijd later werd een man lopend op de snelweg in de richting van Amersfoort aangetroffen. Het bleek te gaan om de bestuurder van de auto die bij het tankstation was achtergelaten, de 48-jarige man uit Zwolle.

De man is ingesloten voor nader verhoor en de auto is in beslag genomen.

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden