Zwolle loopt uit voor het Stadsfestival

Dansgezelschap 155 liet de bezoekers in extase tijdens hun ijzersterke dansvoorstelling LIJF
Foto: Christein van Hoffen.

Zwolle omarmt de nieuwe opzet van het Stadsfestival. De neerslag weerhield de Zwollenaar er niet van om op pad te gaan.  De voorstellingen van vele (Zwolse) theatermakers konden dikwijls rekenen op een uitverkochte zaal en ook het Grote Kerkplein stroomde vol voor Postmen en Rico & Sticks. Tot en met zondag 8 september vinden er ruim 150 voorstellingen plaats aan de Potgietersingel, de Blijmarkt, in Odeon en op het Grote Kerkplein.

Hoogtepunten van de vrijdagavond waren Rico & Sticks die de afsluitende show op een bomvol Grote Kerkplein gaven en waar oud-burgemeester Henk Jan Meijer nog één laatste keer de Zwollenaren toesprak. Het Dansgezelschap 155 liet de bezoekers in extase tijdens hun ijzersterke dansvoorstelling LIJF in Odeon. Toch waren het vandaag vooral de Zwolse makers waar Zwolle massaal voor uitliep en die het festival kleur gaven. Zo speelden Theater de Makkers en De Italianen meerdere uitverkochte voorstellingen in de tuinen aan de Potgietersingel.

Divers programma

Komende dagen kan het publiek zich opmaken voor een divers programma. Van grote landelijke namen als Blaudzun, Wende, Hadewych Minis & Matangi Quartet, tot lokaal opkomend talent zoals Micah & Julia, Scott & Young en Ness. Daarnaast zal er met onder andere Theater Gnaffel en Kikker Zingt en Leest Voor, jeugdtheater voor het hele gezin zijn.

Kaarten zijn verkrijgbaar via www.stadsfestival.nl  maar ook bij de kassa's op het festivalterrein.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden