Omvangrijke werkzaamheden aan Mastenbroekerbrug en Twistvlietbrug. Geen overlast voor het verkeer

De Twistvlietbrug in Zwolle
De Twistvlietbrug in Zwolle
Foto: Gemeente Zwolle

De gemeente Zwolle voert van maandag 2 september tot en met maandag 23 september omvangrijke werkzaamheden uit aan de Mastenbroekerbrug en Twistvlietbrug. Gedurende de werkzaamheden geldt er een beperking voor de doorvaarthoogte voor de scheepvaart. Van de activiteiten ondervindt het (auto)verkeer geen overlast.

De besturing en de aandrijving van de bruggen worden aangepast of vernieuwd zodat ze voldoen aan de nieuwe veiligheidseisen uit de Europese Machinerichtlijn. Door de aanpassingen blijven de grote beweegbare bruggen in Zwolle werken op het hoogste veiligheidsniveau en met minimaal storingsrisico. Daarmee wil de gemeente tevens voor de toekomst de bereikbaarheid van Zwolle per weg én per water verzekeren.

Beperkte doorvaarthoogte

De Mastenbroekerbrug en Twistvlietbrug worden omgebouwd van maandag 2 september tot en met maandag 23 september in het vaarwater het
Zwartewater, in de vaarrichting vanuit de IJssel naar Hasselt. De bruggen zijn dan niet bedienbaar. Het doorvaren onder het vaste deel van de brug blijft wel mogelijk. De doorvaarthoogte van het vaste deel is 5.50 meter ten opzichte van NAP. Overig scheepvaartverkeer moet omvaren.

Twee fasen

In 2019 voert de gemeente Zwolle omvangrijke werkzaamheden uit aan de vier grote bruggen die op afstand bedienbaar zijn. Het gaat om de Mastenbroekerbrug, Twistvlietbrug, Holtenbroekerbrug en Hofvlietbrug. Om de hinder voor de scheepsvaart zo veel mogelijk te beperken, wordt het werk in twee fasen uitgevoerd. In beide fasen worden twee bruggen tegelijkertijd onder handen genomen. In de eerste fase zijn de werkzaamheden aan de Holtenbroekerbrug en Hofvlietbrug in het voorjaar 2019 uitgevoerd.

Meer informatie over de werkzaamheden staat op www.zwolle.nl/bruggen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen