Eric Lansu rolt van Leeuwarden naar Antwerpen en komt door Zwolle

Een fries met lef rolt van Leeuwarden naar Antwerpen
Foto:

Leeuwarder Eric Lansu staat voor een hele forse uitdaging om geld binnen te halen voor Friesland Beweegt. Hij rijdt in zijn rolstoel van Leeuwarden naar Antwerpen. Op 10 september komt hij door Zwolle.

Eric Lansu wil door zijn actie mensen met een beperking stimuleren om actief te zijn, te blijven of te worden. Hij zegt: Je moet niet bij de wielen naar gaan zitten, maar doen wat je kan met de hulpmiddelen die hiervoor beschikbaar zijn. Zelf heeft hij een aandoening aan zijn zenuwen waardoor staan en lopen een pijnlijke ervaring zijn.

Om aandacht te vragen voor mensen met een handicap te stimuleren om actief te worden rolt hij  vanaf zondag 8 september dwars door Nederland naar Antwerpen. Een tocht van een slordige 500 kilometer die hij in acht dagen wil gaan doen: zestig kilometer per dag.

Om hier aandacht voor te vragen start ik op zondag 8 september vanuit Leeuwarden een roltocht dwars door Nederland, naar Antwerpen. De af te leggen afstand is ongeveer 500 km en die wil ik in 8 dagen van zo’n 60 km volbrengen. Hierbij kom ik op dinsdag 10 september door Zwolle. Op zondag 15 september hoop ik uiteindelijk aan te komen op de Grote Markt in Antwerpen.

11-stedentocht

Eric geeft als voorbeeld: ”In 2018 heb ik, als eerste in hun 74 jarig bestaan, de Friese Wandel 11-Stedentocht volledig met de rolstoel meegedaan. Door het deelnemen aan deze tocht van 250 km wilde ik laten zien dat je als gehandicapte, met de juiste hulpmiddelen, gewoon aan evenementen als deze mee kunt doen. Nu ga ik dus voor het dubbele van deze afstand…”

Op zijn tocht is hij via www.EricRolt.frl live te volgen en via deze site kan ook een donatie gedaan worden. De opbrengst komt ten goede aan de ANBI stichting Friesland Beweegt. Hiermee kan zij werkervaringsplaatsen blijven bieden en organisatoren met raad, daad en materialen helpen hun evenementen geschikt te maken voor gehandicapten.

Kijk ook op  www.frieslandbeweegt.frl

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden