Zwolse makers en artiesten goed vertegenwoordigd op Stadsfestival 2019

Theatergroep De Makkers op het Stadsfestival 2018
Foto: Hans van Eijsden

De achtste editie van het Stadsfestival, van 6 tot en met 8 september, kent een groot scala aan nationale en vooral ook lokale artiesten, theatermakers en gezelschappen vullen het programma met straatacts, concerten, voorstellingen en pop-up theater.

Zo zijn onder andere Theater Gnaffel, Kameroperahuis, Theater de Makkers, Rico & Sticks , De Italianen en Brother Till op het festival te zien. En ook jonge artiesten en gezelschappen als Linea Rekta, MILO en Micah & Julia.

Het Stadsfestival wordt dit jaar op een nieuwe locatie: de binnenstad van Zwolle. Naast de bestaande zalen in Schouwburg Odeon en de Grote Kerk worden er op de pleinen en rondom de schouwburg en Museum de Fundatie tenten, openluchtpodia en tribunes opgebouwd. Het vernieuwde festival blinkt uit in diversiteit met een grote verscheidenheid aan muziek, theater, dans, verhalen en een breed assortiment aan horeca.

Zwolse theatergezelschappen

Maar liefst 10 Zwolse theatergezelschappen en –makers zijn in het weekend van vrijdag 6 tot en met zondag 8 september te zien. Van muziektheater op de zolder van Schouwburg Odeon van Bovenste Knoopje Open tot theater voor jongeren van Theater Gnaffel, van een boomhut voor slechts één bezoeker van Silas Neumann tot een multimediale muziekperformance met Afrikaanse rap en Nederlandstalige spoken word van BrotherTill.

Route: De Routine

Bezoek drie voorstellingen van Zwolse theatergezelschappen tijdens de theaterroute De Routine. Je begint bij de voorstelling van De Italianen, gaat vervolgens naar TAFEL TAFERELEN van Theater de Makkers en eindigt met Casual Chique van Theatergroep Met de Botte Zijde. Deze route is via de website van het Stadsfestival te boeken voor € 15,-.

Talent STAGE

De Talent STAGE aan de Potgieterssingl (Potgietersingel) is een nieuw podium op het Stadsfestival voor muzikale talenten. O.a. Zwolse artiesten als MILO, NESS, Ruud Fieten, Scott & Young en Micah & Julia zullen dit podium beklimmen tijdens het festival. Deze concerten zijn gratis te bezoeken.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden