Massale verontwaardiging over aanwezigheid wethouder René de Heer op bruiloft op omstreden locatie

Het Natura2000-gebied waar de omstreden bruiloft werd gegeven waarop René de Heer sprak
Foto: Google Maps

De grote vraag in de Zwolse politiek is hoe het kan dat wethouder en loco-burgemeester René de Heer een toespraak hield op een trouwlocatie in beschermd natuurgebied waarvoor geen vergunning was afgegeven. De tweede vraag is waarom gemeentelijke handhavers niet hebben ingegrepen toen zij een melding kregen hierover en de melding hebben gecontroleerd.

Er zijn vragen te over die D66, CDA, PvdA en SP hebben voor het college van B en W van Zwolle. Dit naar aanleiding van berichtgeving in De Stentor over de aanwezigheid van De Heer op de omstreden trouwlocatie. Ook meldt de krant dat er na klachten over activiteiten in het gebied klachten zijn binnengekomen maar dat er na controle niet is ingegrepen.

Onbegrijpelijk

PvdA burgerlid Selma Hoekstra zegt hierover: ΅Als de zaken, zoals beschreven zijn in de krant, kloppen dan is het voor ons volstrekt onbegrijpelijk waarom de gemeente niet heeft ingegrepen. Het is voor ons niet te bevatten dat er mensen, die in dienst zijn van de gemeente aanwezig zijn op een illegaal feest. Dat is ook de reden dat we met spoed opheldering willen van het college over deze kwestie. Uiteraard wachten we op de beantwoording van de vragen, maar ik sluit een debat hierover niet uit.´

Ongenoegen

Ook fractievoorzitter van D66 Sonja Paauw spreekt haar ongenoegen uit: “De aanwezigheid van een wethouder op een illegaal feest in een natuurgebied schaadt het vertrouwen in rechtvaardige handhaving, de politiek en de integriteit van het college. Je mag van een notabene zeer ervaren wethouder verwachten dat hij zich bewust is van zijn rol.”

De kwestie heeft al geleid tot een nader onderzoek van de Provincie Overijssel en gemeente. Ook natuurorganisaties willen dat er stappen worden ondernomen. Al eerder hebben PvdA en GroenLinks vragen gesteld aan het college over berichten in de media dat er in het laatste weekend van juni een bruiloft is gehouden in de Noorderkolk, een beschermd natuurgebied. (Natura 2000) Die zijn nog niet beantwoord.

 

Reacties

0