Gigantische bouwkuip voor bouw van ondergrondse fietsenstalling onder het Stationsplein

Er koms binnenkort een reusachtige bouwkuip op het Staitonsplein
Foto:

Boskalis Nederland maakt bouwkuip voor ondergrondse fietsenstalling met CSM-wanden. Deze wordt zo groot als een voetbalveld: 120 meter lang, 45 meter breed en zes meter diep.  Woensdag 7 augustus wordt met het karwei begonnen.

De afgelopen maanden zijn onder meer kabels en leidingen verlegd, is de riolering vervangen en het wegdek op verschillende plekken verwijderd. De volgende stap kan worden gezet: het aanleggen van een bouwkuip. De bouwkuip wordt gemaakt met een speciale bouwtechniek, namelijk CSM-wanden. CSM staat voor Cutter Soil Mix. Met deze bouwtechniek wordt er ondergronds water en cement vermengd om een grond- en waterkerende wand te bouwen. Ook het aanwezige grind in de grond wordt vermengd en zo onderdeel van de constructie. Een voordeel van deze techniek is dat de werkzaamheden geen trillingen en nauwelijks geluidshinder veroorzaken.

Volg de werkzaamheden op de voet

De bouwwerkzaamheden zijn op ieder moment te volgen: vanuit de achtertuin of het vakantieadres. Bekijk de werkzaamheden achter de bouwhekken live via de webcams: www.zwolle.nl/stationspleinnoord. Of blijf op de hoogte via de BouwApp: www.zwolle.nl/bouwapp-stationsplein.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden