Herijmans gaat deel Hessenpoort opnieuw inrichten

Pien van der Does, directeur gemeente Zwolle en Johan Willem ter Horst,  directeur Heijmans
Foto: Gemeente Zwolle

Heijmans kan beginnen aan het project Hessenpoort. Dit betekent de herinrichting van de Nieuwleusenerdijk, Paderbornstraat en omgeving.

Heijmans heeft een stevige visie en de beste kwaliteit om de klus in de Hessenpoort te klaren. Daarnaast heeft Heijmans specifieke ervaring en deskundigheid op het gebied van uitvoerings- en kostentechnische aspecten. Kennisdeling en het bundelen van krachten zijn belangrijke drijfveren geweest in de aanbesteding van het project Nieuwleusenerdijk, Paderbornstraat en omgeving.

Integrale aanpak

Tijdens het proces wordt een integrale aanpak gehanteerd, waarin de betrokken disciplines nauw samenwerken aan de voorbereiding van het project, om zo een optimaal en doelmatig ontwerp te bereiken. Ook de omgeving wordt meegenomen in het proces en geïnformeerd over de plannen. Zo worden een aantal bedrijven benaderd om actief mee te denken. Om rendement uit de samenwerking te halen wil de gemeente de kwaliteiten van de deelnemers zo optimaal mogelijk benutten.  

Vervolgstappen

De komende periode worden de plannen verder uitgewerkt, waarbij ook een fasering voor het werk wordt bepaald. Het gaat om een overeenkomst van circa 3,5 miljoen euro. Begin 2020 wordt gestart met de uitvoering van het project. Een belangrijk onderdeel van dit project is het aanleggen van nieuwe (bouw)wegen op Hessenpoort Noord, het woonrijpmaken van de aanwezige wegen en infrastructuur en het ontwikkelen en realiseren van veilige fietsvoorzieningen. 

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden