Ga mee op stap bij landgoed De Horte

De Horte tussen Dalfsen en Zwolle
Foto: Landschap Overijssel

Landschap Overijssel houdt zondag 28 juli een excursie in de serie Op stap rond butenplaats de Hort in Dalfsen. Onder leiding van een landschapsgids maken de deelnemers een prachtige wandeling van ongeveer twee uur over het landgoed.

Voel de gemoedelijke sfeer van landgoed De Horte, thuisbasis van Landschap Overijssel. Een veelzijdig landgoed, aangelegd begin 17e eeuw in overwegend Franse stijl. De rechte strakke lanen getuigen nog uit die tijd. Verrassende doorkijkjes zijn later ontstaan na aanleg van vrijstaande bomen en slingerpaadjes.

Het vriendelijke landhuis wordt vergezeld door een tuinderswoning, boerderij ‘De Horteboer’ en de vroegere biljartkamer ‘het Witte huis’. Ga eens rustig zitten in de oude Franse tuin en adem de rust van het verleden in. Met de symmetrie in hagen, boomgaard, druivenkassen en de mammoetboom Sequoiadendron is het er goed toeven. Aan de zuidzijde van het landgoed ligt de kronkelende Emmertochtsloot met natte en droge schrale hooilanden.

De kosten voor de excursie bedragen € 5,00 per volwassene en € 2,50 per kind. Op 28 juli, 10 en 24 augustus vinden er ook excursies plaats op de Horte. Donateurs van Landschap Overijssel wandelen gratis mee. Aanmelden is niet nodig, iedereen is van harte welkom.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden