Mathanja Pacha Munshi vraagt om meer begrip tussen automobilist en motorrijder

De motor van Mathanja Pacha Munshi
Foto: Mathanja Pacha Munshi

”Ik ben een motorrijder”, zegt Mathanja Pacha Munshi op facebook en ze wil wat zaken uitleggen over de relatie tussen de motorrijder en automobilist

De twee auto’s ruimte die ik laat tussen mijzelf en de auto voor me zijn er niet voor jou om nog snel tussen te duwen. In tegenstelling tot wat mensen geloven, ik kan niet remmen op een dubbeltje! Ik rijd sneller als ik in je dode hoek rijd, niet om te racen, maar omdat je me dan kan zien! Op meerbaanswegen, wanneer ik op de rechter baan rijd, rijd ik tegen de middellijn. Op deze manier hoef ik me alleen zorgen te maken over mensen aan mijn linkerkant en kan ik ergens heen als jij besluit dat je nog wel op mijn baan past ook.

Alsjeblieft: leg je telefoon neer, want het leven dat je redt kan het mijne zijn, of zelfs het jouwe! Onthoudt: we moeten de weg allemaal delen. Als je van baan wil wisselen, gebruik dan die chauffeurs hulpartikelen aan de zijkant van je auto, genaamd spiegels en die knipperende dingen die richtingaanwijzers heten. Sommigen van ons rijden de hele dag met ons licht aan, dat is voor de minder oplettenden onder jullie zodat jullie ons dag en nacht kunnen zien. Ook, vind je dat mijn motor veel herrie maakt, bedenk dan: zag je me al of hoorde je me eerst?

Dus kijk alsjeblieft uit voor mij en mijn Bikermaatjes op de weg. We zijn allemaal iemands man, vrouw, zoon, dochter, oom, tante, zus, broer, nichtje, neefje, buur of beste vriend/vriendin! We worden er alleen maar beter van en zullen nog levend terugkomen bij de mensen die van ons houden!. Het maakt niet uit wie er gelijk heeft, want hoe dan ook we verliezen allebei!

Mathanja Pacha Munshi besluit haar betoog met: als je ook motorrijder bent, of een betrokken chauffeur, je mag dit bericht met plezier kopiëren en plakken! Het kan maar helpen met bewustwording!!!

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden