CDA Zwolle: in Stadshagen is van trein naar bus een lastige klus

Het CDA wil dat de bus stopt op station Stadshagen
Foto: CDA Zwolle

Het CDA in Zwolle vraagt aandacht voor de lastige overstap van trein naar bus in Stadshagen. Het onderwerp is nu actueel omdat station Stadshagen twee weken in gebruik is geweest. Naar verwachting gaat het station in december open, als de test is geslaagd.

Met de opening van het station is een langlopend probleem opgelost, maar er is er nog eentje. Het CDA stelt: Er stopt namelijk wel een bus die studenten naar Deltion Campus vervoert maar er stopt geen gewone lijnbus bij het station. CDA Zwolle gaat maandag dan ook een motie indienen om dit mogelijk te maken.

Buslijn 1

CDA-er Arjan Spaans zegt:  “Vorig jaar hebben we al een aantal keren aandacht gevraagd voor de aanpassing van buslijn 1 in Stadshagen. Natuurlijk waren we blij met de uitbreiding van de route maar er waren ook tegenvallers, waaronder het vervallen van de bushalte bij het Hoge Huijs. Daarnaast zorgt de nieuwe route er ook voor dat de bus niet meer langs station Stadshagen komt”.

Zeker 400 meter

De afstand tot het station vanaf de dichtstbijzijnde bushalte van lijn 1 is volgens het CDA ‘best groot’, zeker 400 meter. Dit zorgt ervoor dat inwoners die afhankelijk zijn van openbaar vervoer, gedwongen zijn om een alternatieve oplossing te bedenken of de rit uit moeten zitten tot aan station-centrum. Ook zorgt deze afstand, volgens het CDA, ervoor dat diverse inwoners de bus als minder passend alternatief zullen zien voor de auto, met alle negatieve gevolgen van dien. Wethouder Dogger heeft in de tussentijd wel geprobeerd om de route nog aan te laten passen maar de Provincie Overijssel wil nu geen aanpassingen doen.

Evaluatie

Spaans: “Het enige dat is toegezegd, is dat er na februari volgend jaar geëvalueerd gaat worden. Daar hebben we in december uiteraard niets aan. Vanaf december 2019 is er namelijk een behoefte aan een goede aansluiting van bus 1 met het station in Stadshagen.”

Motie

De motie van het CDA vraagt het college dan ook om zich bij de provincie hard te maken voor een snelle aanpassing van buslijn 1. Daarnaast vraagt CDA Zwolle aan alle partijen in de Zwolse gemeenteraad om hun steun en invloed. Wie weet wordt voor veel mensen de overstap naar de bus dan geen lastige, soms zelfs onmogelijke klus.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden