Dringend advies ANWB: ga morgen niet de weg op, rijd samen of ga thuis werken

Naar verwachting krijgt het verkeer morgen in de spits te maken met files
Foto: Eigen foto

De ANWB adviseert in verband met de staking openbaar vervoer om dinsdag 28 mei niet de weg op te gaan. Naar verwachting gaan de (snel)wegen overvol raken doordat mensen gedwongen zijn om met de auto naar het werk te gaan.

De drie grote vakbonden hebben hun leden opgeroepen om 28 mei te protesteren tegen de pensioenplannen van de regering. Hierdoor rijden er geen treinen, ligt het openbaar vervoer in Nederland voor een groot deel plat. De dienstregeling van Keolis, vervoerder in het midden en oosten van het land, wordt (deels) wel uitgevoerd.

Regenval

Verder wordt voor morgen veel regen verwacht. Tijdens de ochtendspits vallen de buien vooral in het westen en midden van het land. Het oosten krijgt in de avondspits te maken met overvloedige regenval. Alsof dat niet alles is: voor woensdag wordt ook een forse avondspits verwacht omdat veel mensen Hemelvaartsdag (donderdag) gebruiken voor een lang weekeinde weg.

Advies: Samen rijden of thuiswerken

Door de staking wordt er een zeer zware spits verwacht. De ANWB hoopt dan ook dat reizigers dinsdag zoveel mogelijk bij elkaar in de auto stappen. Dat helpt mensen zonder eigen vervoer om toch op hun werk of andere bestemming te komen. En voor wie dat kan, is thuiswerken mogelijk ook een uitkomst.

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden