Werkzaamheden aan kunstwerk Swol aan Stationsweg en blauwe lijn op Stationsplein

Het kunstwerk Swol
Het kunstwerk Swol
Foto: Gemeente Zwolle

Kunstwerk Swol aan de Stationsweg en de bijbehorende blauw lijn op het stationsplein krijgen onderhoud. Het Swol is onderdeel van Portal, de Zwolse kunstroute naar de binnenstad. Het kunstwerk en de bllauwe lijn worden verwijderd en naar de werkplaats van de kunstenaars in Zoetermeer gebracht. Het komt terug op het heringerichte Stationsplein en vernieuwde Stationsweg.

In opdracht van de gemeente Zwolle wordt een deel van de Zwolse kunstroute aangepast. De gemeente wil met de aanpassingen het kunstwerk samenvoegen met de nieuwe inrichting van het Stationsplein en de Stationsweg.

Werkzaamheden

Maandag 6 mei en dinsdag 7 mei wordt er gegraven bij Swol en de elektriciteitskast. Daarnaast wordt de elektriciteit die aan Swol is bevestigd losgekoppeld en worden er hijspunten aan het kunstwerk vastgemaakt. Een extra lange vrachtwagen vervoert Swol op woensdag 8 mei naar de werkplaats van de kunstenaars in Zoetermeer. Gedurende de hijsactiviteiten zijn verkeersregelaars aanwezig om het verkeer veilig te laten doorstromen. Woensdag 8 mei en donderdag 9 mei verwijdert een aannemer de aanwezige mantelbuizen, wordt het gat van Swol gedicht en opnieuw bestraat. Tijdens deze periode wordt ook de blauwe lijn eruit gehaald en getransporteerd naar de werkplaats. De bestrating wordt hersteld.

Portal

Portal is het kunstwerk van Ram Katzir, Chaja Hertog en Nir Nadler voor de looproute van het station naar de binnenstad van Zwolle. Met Portal  heeft Zwolle een aansprekend kunstwerk van hoge artistieke kwaliteit, dat een spannende bijdrage levert aan de looproute van het station naar de binnenstad. De route heeft internationale allure en een blijvende toegevoegde waarde voor de stad. De hele kunstroute kan vanuit verschillende richtingen ervaren worden en is ontworpen zonder begin of einde. De route is op 23 januari 2016 geopend. Meer informatie over de kunstroute staat op portalzwolle.nu en over de nieuwe inrichting van het Stationsplein en Stationsweg staat op zwolle.nl/stationspleinnoord.   

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen