Jongeren ‘knokken’ met de politie in de Voorstraat

De politie knokt met jongeren als oefening
Foto: Politie Zwolle

De politie houdt morgen (dinsdag) een horecatraining in de Voorstraat. Wie dus van plan is om de binnenstad van Zwolle in te gaan moet dus niet schrikken van veel politie en vechtende jongeren.

De politie werkt in Zwolle al jaren samen met horecaondernemers om het uitgaan in Zwolle zo veilig mogelijk te houden. Regelmatig worden zowel politiemensen als horecamedewerkers hier voor getraind. Dit jaar gebeurt dat op dinsdag 9 april. Ook vorige week werd er ‘geknokt’ in de Voorstraat.

Studenten als figuranten

Tijdens de oefeningen wordt er over en weer uitleg gegeven over elkaars procedures en gekeken wordt hoe men elkaar zoveel mogelijk kan helpen bij ongeregeldheden. Ook wordt de theorie in de praktijk geoefend. En daarbij wordt het nodige uit de kast gehaald! Studenten worden ingezet als figuranten en spelen de lastige horecabezoekers. De politie rukt uit met bikes, honden en paarden en de portiers laten ook zeker van zich horen. De oefeningen worden gehouden in de Voorstraat en daarom is deze straat op 9 aprilĀ  vanaf 09.30 uur gedeeltelijk afgesloten.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden