Verantwoord omgaan met geld: jong geleerd, oud gedaan

 Wat is de waarde van geld? Dat wordt de schooljeugd uitgelegd
Wat is de waarde van geld? Dat wordt de schooljeugd uitgelegd
Foto: Pixabay

Liesbeth Borsboom, financieel directeur van de gemeente Zwolle, opent de  Zwolse Week van het Geld. Dat doet zij op maandagochtend 25 maart 2019 met het geven van een gastles over geld aan groep 7/ 8 van de Islamitische basisschool De Al Amana in Zwolle. Als quizmaster neemt zij de leerlingen mee in de wereld van het geld door middel van de Cash Quiz.

In de week van 25 tot en met 29 maart 2019 vindt de Week van het geld plaats. Een nationale projectweek voor leerlingen in het basisonderwijs waarin ze op een speelse manier leren omgaan met geld. Financiële professionals, waaronder medewerkers van banken, verzekeraars en gemeenten, geven in die week op basisscholen (gratis) gastlessen en er is een boeiend lespakket voor scholen beschikbaar. Vooral de inbreng  van de banken in Zwolle is groot. Op www.bankvoordeklas.nl konden scholen een gastles aanvragen.

Jong geleerd, oud gedaan!

Door kinderen al jong te leren omgaan met geld, wordt de basis gelegd voor financiële zelfredzaamheid op volwassen leeftijd. Want, jong geleerd is oud gedaan! Op www.weekvanhetgeld.nl kunnen kinderen en docenten terecht voor allerlei interessante filmpjes, handige weetjes en leuke spelletjes. Hoe herken je bijvoorbeeld vals geld? Pinnen, hoe werkt dat? Of wat gebeurt er allemaal bij een bank? Al dit soort onderwerpen komen aan bod.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen