Het aantal verkeersruzies waar de politie aan te pas moet komen, is in zes jaar tijd verdubbeld

Irritatie op de weg leidt vaak tot ongelukken
Foto: Pixabay

Het aantal verkeersruzies waar de politie aan te pas moet komen, is in zes jaar tijd verdubbeld. In 2018 waren er ruim 6400 van die gevallen, meldt de Nationale Politie in EenVandaag. In 40 procent van de verkeersruzies was er sprake van geweld.

,,Zorgelijk”, zegt woordvoerder Egbert-Jan van Hasselt. ,,Het lijkt wel alsof we met zijn allen een korter lontje hebben.” De meeste meldingen komen uit de regio’s Midden-Nederland, Haaglanden en Oost-Nederland. Van Hasselt raadt mensen aan bij conflicten op de weg vooral kalm te blijven.

Van de automobilisten is 13 procent naar eigen zeggen wel eens betrokken geweest bij een verkeersruzie, meldt EenVandaag op basis van onderzoek onder ruim 23.000 automobilisten.

Door 52 procent van die ruzies ontstond een gevaarlijke situatie op de weg. Daarbij ging het onder meer om automobilisten die elkaar abrupt lieten remmen in druk verkeer of elkaar bewust van de weg probeerden te rijden.

Ook gebeurt het geregeld dat een conflict in het verkeer uitloopt op een vechtpartij. ,,Bij een wegversmalling was mijn tegenligger het niet eens met mijn voorrang. Hij trok me uit de auto, sloeg mij en scheurde mijn kleding. Dat werd politiewerk”, aldus een deelnemer aan het onderzoek.

Ook niet-automobilisten komen geregeld in verkeersruzies terecht. Met 27 procent zijn fietsers van alle weggebruikers het vaakst betrokken bij een conflict in het verkeer. Een fietser: ,,Een man was kwaad dat ik hem geen voorrang verleende en zette zijn auto, met baby erin, stil op de weg. Hij stapte uit, sprintte mij achterna en trok mij van de fiets.”

Kijk de video hoe snel het mis kan gaan en hoe gevaarlijk het kan worden…

Fietser vs auto

Tweestrijd in de afdaling

Geplaatst door Velofans op Vrijdag 1 maart 2019

'

Reacties

article
19929
Het aantal verkeersruzies waar de politie aan te pas moet komen, is in zes jaar tijd verdubbeld
Het aantal verkeersruzies waar de politie aan te pas moet komen, is in zes jaar
https://zwolle.nieuws.nl/nieuws/19929/het-aantal-verkeersruzies-waar-de-politie-aan-te-pas-moet-komen-is-in-zes-jaar-tijd-verdubbeld/
2019-03-03T18:55:23+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/406/2019/03/03185325/Schermafbeelding-2019-03-03-om-18.55.11.png
ambulance, kort lontje, ongelukken, Politie, verkeer, verkeersruzies
nieuws