Maar liefst drie kilometer aan vogels tijdens de Zwolse vogelmarkt

Drie kilometer aan vogels in de IJsselhallen
Foto: Eigen foto

De Zwolse vogelmarkt trekt al jaren een groot aantal vogelliefhebbers. En met een reden: het is een van de grootste vogelmarkten van West-Europa met maar liefst 12.500 m2 en drie kilometer aan verkooptafels van meer dan 500 standhouders. Jaarlijks trekt het meer dan zevenduizend bezoekers.

De organisatie van de Zwolse Vogelmarkt is dit keer voor het eerst in handen van JH Bird products. Nadat de voormalige organisatie vorig jaar aangaf te stoppen met het organiseren van de markt besloot JH Bird Events om de Zwolse Vogelmarkt, samen met de IJsselhallen, voort te zetten.

Internationaal

Tijdens de Zwolse Vogelmarkt zullen vogelkwekers uit binnen en buitenland een gigantisch aanbod aan vogels te koop aanbieden. Het enorme aanbod aan gevederde vrienden staat voor de echte vogelaar – maar ook andere belangstellenden – garant voor een onvergetelijk dagje uit. Uit de grote belangstelling vanuit het buitenland, waaronder met name België, Duitsland, Frankrijk, Italië, Engeland, Spanje Portugal, Polen, Tsjechië en Denemarken, blijkt dat de Zwolse Vogelmarkt internationaal hoog staat aangeschreven.

Leerzaam

Naast de enorme collectie van tienduizenden vogels worden er ook veel benodigdheden te koop aangeboden zoals boeken, kooien, verlichting en voer. Ook de verschillende speciaal-clubs – zoals die van bijvoorbeeld de vorm- en postuurkanaries, zebravinken, Japanse meeuwen en parkieten – zijn van de partij. De GGD is aanwezig met een informatiestand waarin voorlichting wordt gegeven over zaken als de papegaaienziekte.

Strenge controle

De aangevoerde vogels worden streng gecontroleerd. Vogels die niet voldoen aan de vereiste condities worden bij de ingang geweigerd. Bovendien zijn er de gehele dag twee dierenartsen aanwezig, die alles nauwlettend in de gaten houden. Op de Zwolse Vogelmarkt mag niet uit lopers verkocht worden. Vogels dienen in deugdelijke kooien te koop aangeboden worden en de kooien mogen niet overbevolkt zijn. Hier wordt streng op toegezien. De Zwolse Vogelmarkt heeft een goede naam en aan de hand van strenge controles wil de organisatie deze naam hooghouden.

Tijden en prijzen

De Zwolse Vogelmarkt is op zaterdag 23 februari te bezoeken van 08.30 tot 14.00 uur. Via www.zwollevogelmarkt.nl zijn e-tickets te koop voor EUR 7,00 p.p. Aan de kassa bedraagt de entreeprijs EUR 8,00. Kinderen tot en met 5 jaar hebben onder begeleiding gratis toegang. Kijk voor meer informatie op www.zwollevogelmarkt.nl.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden