Ze bestaan nog: Mother’s Finest en ze komen naar Hedon

Joyce 'Baby Jean' Kennedy als legendarische stem voor Mother's finest
Foto: Hedon

Het is inmiddels al bijna veertig jaar geleden dat Mother’s Finest op het popfestival in Lochem stond en het nummer Piece of the Rock over het stadje ‘scheurde’ door de legendarische stem van Joyce Kennedy. En nu zijn ze terug in Nederland. Op 3 mei gaat het dak van Hedon er af met de bekende hits van de band.

Naast Baby Love is Piece Of The Rock wellicht de andere grote hit van Mother’s Finest.  Het is een band dat niet in een hokje is te stoppen. Het speelt een mix van funk, rock, gospel, R&B, metal en jazz dat muzikale grenzen en negatieve stereotypering overstijgt. Joyce “Baby Jean” Kennedy, Glenn “Doc” Murdock, Jerry “Wyzard” Seay, Gary “Moses Mo” Moore, John “Red Devil” Hayes en Dion Derek vormen Mother’s Finest: pioniers in de funk. Met een onderbreking van een jaar of zes is de band bijna vijftig jaar actief.

Legendarisch

Mede daarom is Mother’s Finest simpelweg legendarisch te noemen. In het post-Prince en Red Hot Chili Peppers tijdperk is de combinatie tussen soul, (hard) rock en funk zo vreemd nog niet. Dat was anders toen Mother’s Finest er in de jaren zeventig mee kwam. In de VS werden ze verguisd: “Too damn funky to be white, too hard to be black”. Mother’s Finest is de reus op wiens schouders een compleet genre rust. Survivors. Trouw aan hun roots, tot op de dag van vandaag.

De liefhebbers, en dat zijn er veel, van Mother’s Finest kunnen op 3 mei volop genieten van Mother’s Finest. Reken op een uitverkochte zaal. Kaarten zijn te koop bij Hedon. 

 

 

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden