Ingeborg’s stoofvlees razend populair in Zwolle

Een overheerlijk frietje stoofvlees bij het Swolsch Friethuys
Foto: Swolsch friethuys

Eigenaresse, Ingeborg Poel, zit boordevol food-ideeën, die ze opdoet door goed naar haar gasten te luisteren. Zo ook Ingeborgs stoofvlees dat inmiddels razend populair is. 

Het begon allemaal in mei 2015. Kort na de opening van het Swolsch Friethuys werd er een suggestie gedaan om ook stoofvlees te gaan maken. Ingeborg ging op zoek naar een goed recept en ging vol enthousiasme aan de slag. Zij wilde in eerste instantie het stoofvlees in het weekend gaan verkopen, omdat het best wat tijd vergt om een voorraad stoofvlees te maken.

Frietje stoofvlees

Op een bewuste woensdagmiddag heeft zij in de zaak kenbaar gemaakt dat een frietje met Ingeborg’s stoofvlees nu ook op het menu staat. Vanaf die dag werd het stoofvlees in combinatie met heerlijke verse friet goed ontvangen. Al gauw stond er op het menubord dat Ingeborg´s stoofvlees iedere dag verkrijgbaar zou zijn in plaats van alleen in het weekend.

Veertig kilo per week

Kilo´s heerlijk sucadevlees werd er ingekocht om zo genoeg stoofvlees op voorraad te hebben. “In 2018 verkochten we zelfs in de lente en zomer 40 kilo per week aan stoofvlees”, aldus Ingeborg. Erg gaaf dat mijn stoofvlees gewild is, maar het is ook hard werken en goed plannen. De werkdag begint om 11 uur en eindigt om 20.00 uur. Snel naar huis om daar weer een pan stoofvlees te maken, om deze vervolgens de volgende dag, na het naar school brengen van mijn jongste dochter, het stoofvlees te portioneren.

Food-ideeën

Deze suggestie  heeft geleid tot een enthousiasme om verder te gaan met het maken van bijvoorbeeld vegan snacks en zelfs eigengemaakte chips met schil met heerlijke cajunkruiden. “Ik krijg steeds meer leuke ideeën, die ik ooit in de toekomst op de kaart zal zetten”, aldus een trotse eigenaresse.

Het Swolsch Friethuys is te vinden aan het Grote Kerkplein 10 in de Binnenstad van Zwolle,

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden