Jong, oud, sportievelingen, bewonderaars van bussen, cultuur- en muziekliefhebbers: er is voor ieder wat wils op 9 februari

Foto:

Een eenmalig, uniek en gratis festival op het terrein van de busbrug en het nieuwe busstation, dat is het Busbrug Festival op zaterdag 9 februari 2019. Van 10.00 tot 20.00 uur staat deze plek in het teken van sport, theater, verhalenvertellers, muziek, lekker eten en natuurlijk bussen: nieuwe en oude. Je kunt op het festivalterrein deze dag van alles zien, doen en beleven. Een unieke kans voor iedereen uit Zwolle en omgeving om één keer vrij over de busbrug en het nieuwe busstation te lopen. Een dikke week later nemen de stad- en streekbussen de busbrug en het busstation in gebruik. Vanaf het nieuwe busstation vertrekken dan zo’n 1.800 busritten per dag.

OCHTEND: Busbrugloop

Speciaal voor sportliefhebbers is er ’s ochtends een recreatief hardloopevent: de Busbrugloop. De route voor kinderen tot en met 12 jaar is circa 2 kilometer lang, zij starten om 10.00 uur. Iedereen die ouder is dan 12 jaar kan om 10.30 uur starten om één of twee rondjes van circa 3 km over onder andere de busbrug en het nieuwe busstation te hardlopen. Deelname is gratis. De Busbrugloop is een recreatief hardloopevent zonder tijdregistratie. Iedereen die de loop volbrengt is een winnaar. Er is plek voor 902 deelnemers, een knipoog naar de datum van de loop: 9/02. Aanmelden voor de Busbrugloop is noodzakelijk en kan tot en met 31 januari 2019 via www.zwolle.nl/busbrugfestival. Let wel: tijdens de Busbrugloop is het nieuwe busstation en de busbrug uitsluitend toegankelijk voor de deelnemers aan het hardloopevent.

MIDDAG: Theater, verhalenvertellers en muziek in oude en nieuwe bussen

Vanaf 13.00 uur is iedereen welkom op het nieuwe busstation en op de busbrug en zijn er volop activiteiten op deze plek. De busbrug en het nieuwe busstation zijn dan onder andere het decor van verschillende nieuwe en oude bussen. Hierin kun je genieten van verhalen, muziek en theater. Maar er is van 13.00 tot 17.00 uur nog veel meer te zien, doen en beleven. Zo kun jij, je kind of kleinkind samen met de drie Zwolse kunstenaars die de kunstuiting op de buskap ontwierpen, een echte stadsbus beschilderen. Deze bus fleurt de stad na het event nog enkele weken op. Ook is er voor jonge en oude techniekliefhebbers een rondleiding onder de busbrug door medewerkers van BAM, de bouwer van de busbrug. Vanaf het festivalterrein kun je deze middag ook naar het projectkantoor van ProRail lopen, gedelegeerd opdrachtgever voor de bouw van de busbrug. Hier kun je dan onder andere foto’s en videobeelden van de bouw van de busbrug zien.

Uniek is ook het mini museum over de ‘Schutte bussen’ dat alleen deze middag te bezichtigen is op het nieuwe busstation. Schutte is de grondlegger van het busvervoer in Zwolle. In dit mini museum kun je even terug in de tijd gaan door een selectie van foto’s van de bussen van toen te bekijken.

AVOND: Karaoke met bekende Zwolse artiesten

Om 17.00 uur trappen de Koorbazen het muzikale avondprogramma af. Om 18.00 uur start een optreden van De Grote Karaoke Show, een bekende Zwolse live band, met speciaal voor deze gelegenheid gastoptredens van bekende Zwolse artiesten: Rico, Aïrto, Harm Wolters en Vincent van The Cool Quest. Na deze Zwolse helden is het de beurt aan het publiek om op het podium hun favoriete lied ten gehore te brengen, ondersteund door live muziek van De Grote Karaoke Show. Het avondprogramma is om 20.00 uur afgelopen.

Gratis en voor niets

Jong, oud, sportievelingen, bewonderaars van bussen, cultuur- en muziekliefhebbers: er is voor ieder wat wils op 9 februari. Bekijk de festivalplattegrond met het volledige programma en de tijden op www.zwolle.nl/busbrugfestival. Deelname aan de activiteiten is gratis. Het festivalterrein is bereikbaar via de reizigerstunnel onder het Zwolse treinstation. Om het Busbrug Festival te bezoeken via de reizigerstunnel is geen OV-pas nodig. Speciaal voor festivalbezoekers doet NS aan beide kanten van de tunnel van 09.30 tot 21.00 uur persoonlijk een OV-poortje voor je open.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden