Morgen reizen? houd vooral in de middag rekening met sneeuwval

Het is morgen opletten geblazen op de weg door sneeuwval
Foto: Pixabay

Wie morgen op reis gaat moet in de middag rekening houden met sneeuwval. Het KNMI verwacht een sneeuwdek van 1 tot 3 centimeter, maar er kan meer vallen. Dit betekent files op de wegen en uitvallende treinen. De NS heeft nu al aangekondigd dat er minder treinen rijden.

Het weerbericht van morgen van het KNMI: overdag is het bewolkt, alhoewel de dag in het oosten nog met wat zon begint. Rond 8 uur in de ochtend bereikt een gebied met sneeuwval het uiterste westen. Dit gebied breidt zich tot halverwege de middag oostwaarts over het hele land uit. Er vormt zich in totaal een sneeuwdek van 1-3 cm, mogelijk lokaal iets meer. In de loop van de namiddag en avond wordt het van het westen uit weer overwegend droog en kan er in de loop van de avond nevel en lokaal mist ontstaan. Daarbij vriest het licht zodat wegen op kunnen vriezen en glad worden.

ANWB

De ANWB verwacht morgenochtend nog een normale ochtendspits omdat na de spits het sneeuwfront over Nederland trekt. De ANWB verkeersverwachting is een inschatting van de komende verkeersdrukte door middel van vooraf bekende gegevens. Door gewijzigde omstandigheden is het dan ook mogelijk dat de actuele situatie afwijkt van de prognose. Bekijk daarom voordat je op weg gaat de actuele verkeerssituatie op de kaart.

NS en Prorail

De  NS en ProRail nemen het zekere voor het onzekere en passen de NS-dienstregeling aan. Er rijden morgen minder NS-treinen dan op een gewone werkdag. Op de meeste plekken in Nederland rijden de NS-treinen elk half uur in plaats van elk kwartier. Toch kan het winterse weer tot hinder leiden voor treinreizigers. Houdt, vooral tijdens de spits, rekening met langere reistijden of drukte.

Extra maatregelen

Door de NS-dienstregeling aan te passen ontstaat er meer ruimte om eventuele problemen op het spoor snel op te lossen. Daarnaast houdt ProRail extra sneeuw- en storingsploegen en hulplocomotieven achter de hand om eventuele problemen snel op de lossen. NS zet extra medewerkers in op stations en in de treinen om reizigers zo goed mogelijk van dienst te zijn.

ProRail en NS raden reizigers aan om vlak voor de reis de reisplanner te raadplegen en vooral in de spits rekening te houden met extra drukte en een langere reistijd.

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden