Tien kavels Scholtensteeg in de verkoop: landelijk wonen bij de Mastenbroekerpolder met alle faciliteiten van de stad

Er moeten dure woningen aan de Scholtensteeg gebouwd. Alleen de grondprijs is al ruim drie ton
Foto: Pixabay

Tien woon-werkkavels aan de Scholtensteeg gaan op 2 februari. Belangstellenden kunnen tot 6 maart inschrijven op een van de kavels. Met de verkoop biedt de gemeente de mogelijkheid om wonen en werken te combineren in een prachtig gebied aan de rand van Stadshagen. Op 2 februari is er ook een verkoopbijeenkomst voor potentiële kopers.

Landelijk wonen en werken met vrij uitzicht en toch alle voorzieningen en het centrum van Zwolle op fietsafstand? Dat kan nu aan de rand van Stadshagen in de Scholtensteeg. De tien kavels die nu in de verkoop gaan, verzekeren de kopers van de ruimte en rust van de Mastenbroekerpolder. De stad Zwolle vormt de ‘achtertuin’. Weids wonen en werken tussen stad en land dus!

Landelijke stijl

Er is één kavel te koop met een grondoppervlak van 1.008 m2, de overige negen kavels zijn 1.016 m2 groot. De grondprijzen zijn respectievelijk € 314.067 en € 316.560 k.k. inclusief btw. Landelijk wonen is hét stijlkenmerk van de Scholtensteeg. Smalle sloten en groene voortuinen wisselen elkaar af. Om ervoor te zorgen dat de toekomstige woningen in deze omgeving passen, stelt de gemeente een aantal voorwaarden voor bebouwing, geïnspireerd op het boerenbedrijf. Te denken valt aan voorwaarden voor de kapvormen en het gebruik van natuurlijke kleuren en materialen. Er blijft veel ruimte voor een eigen ontwerp.

Energiezuinig wonen

De kavels in de Scholtensteeg zijn een mooie kans om op deze plek klimaatbestendig en energiezuinig te bouwen. Denk daarbij bijvoorbeeld aan het gebruik van onderhoudsvriendelijke materialen en water- en energiebesparende oplossingen. Het Servicepunt Duurzaam Wonen kan kopers hierbij verder helpen. Meer informatie over het Servicepunt is te vinden via www.zwolle.nl.

Plek met mogelijkheden

De kavels liggen aan de westzijde van Stadshagen, vlakbij de Mastenbroekerpolder (onderdeel van het Nationaal Landschap IJsseldelta). Dat betekent vele mogelijkheden voor fietsen, wandelen, vissen, roeien, hardlopen vlak voor de deur. Maar ook de uitgebreide voorzieningen in Stadshagen liggen om de hoek. Het Zwolse stadscentrum ligt op fietsafstand.

Meer informatie?

Wilt u meer weten over de kavels in de Scholtensteeg, neem dan contact op met mw. C. Bredewout, telefoon 038-498 2867. Inschrijving is mogelijk vóór woensdag 6 maart 2019 16.00 uur. Toewijzing vindt een dag later plaats. Mochten er meerdere inschrijvingen op een kavel zijn, dan vindt er loting plaats. Kavels waarop niet is ingeschreven, blijven ook na 7 maart beschikbaar.

Verkoopbijeenkomst

Op 2 februari is er een  verkoopmanifestatie van 11.00 tot 14.00 uur in het Anker, Voorsterweg 36 in Zwolle. Blauwvinger Energie is dan ook aanwezig om uitleg te geven over  mogelijkheden voor mogelijke deelname aan het zonnepanelenpark. De brochure van het project Scholtensteeg is, na 2 februari, te vinden op www.zwolle.nl/kavels.

 

'

Reacties

article
18822
Tien kavels Scholtensteeg in de verkoop: landelijk wonen bij de Mastenbroekerpolder met faciliteiten van de stad
Tien woon-werkkavels aan de Scholtensteeg gaan op 2 februari. Belangstellenden kunnen tot 6 maart inschrijven
https://zwolle.nieuws.nl/nieuws/18822/tien-kavels-scholtensteeg-in-de-verkoop-landelijk-wonen-bij-de-mastenbroekerpolder-met-alle-faciliteiten-van-de-stad/
2019-01-18T17:43:34+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/406/2019/01/18174126/Schermafdruk-2019-01-18-17.42.39.png
Blauwvinger Energie, gemeente Zwolle, kavels, Scholtensteeg, verkoop woningen, Zwolle
Gemeente, nieuws, Politiek