Ook Pec Zwolle gaat illegaal vuurwerk op de tribunes te lijf

Vuurwerk op de tribune is straks verledentijd
Foto: Eigen foto

Alle Eredivisie- en Eerste Divisieclubs, de KNVB, de politie, het Openbaar Ministerie, de gemeentes en het Ministerie van Justitie en Veiligheid slaan de handen ineen om illegaal vuurwerk rondom en tijdens voetbalwedstrijden en overige voetbalevenementen in stadions of trainingscomplexen in de ban te doen.

Het afsteken van vuurwerk is volgens de Nederlandse wet niet toegestaan en is bovendien gevaarlijk. Zeker in een stadion op dichtbevolkte tribunes. Zo kan knalvuurwerk gehoorschade opleveren, kunnen fakkels zware brandwonden tot gevolg hebben en is het inademen van rook schadelijk voor de luchtwegen. Daarnaast is de club aansprakelijk in het geval van letsel bij supporters en ook kan het de club forse boetes opleveren.

Alle partijen, vertegenwoordigd in de zogenoemde ‘Regiegroep Voetbal en Veiligheid’, hebben per direct de volgende afspraken gemaakt om harder op te treden tegen illegaal vuurwerk rondom het voetbal:

Voetbal en illegaal vuurwerk is géén vanzelfsprekende combinatie. Daarom pakken de clubs, de KNVB, de politie, het Openbaar Ministerie, de gemeentes en het Ministerie van Justitie en Veiligheid allemaal hun verantwoordelijkheid. Niet om te pesten, maar om de veiligheid van de supporters te waarborgen. Voordat er echt grote ongelukken gebeuren. Laten we niet wachten tot het te laat is. Samen sterk tegen illegaal vuurwerk!

'

Reacties

article
18774
Ook Pec Zwolle gaat illegaal vuurwerk op de tribunes te lijf
Alle Eredivisie- en Eerste Divisieclubs, de KNVB, de politie, het Openbaar Ministerie, de gemeentes en
https://zwolle.nieuws.nl/nieuws/18774/ook-pec-zwolle-gaat-illegaal-vuurwerk-op-de-tribunes-te-lijf/
2019-01-17T09:38:09+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/406/2019/01/17093738/Schermafdruk-2019-01-17-09.36.49.png
Ajax, Cambuur, De graafschap, DEn Bosch, Feyenoord, Go Ahead Eagles, Heerenveen, illegaal vuurwerk, NAC, PEC Zwolle, sparta, tribunes, twente, voetbal, Voetbal en veiligheid, VVV
nieuws