Vuurkracht daagt jongeren uit!

Jongeren kunnen meedoen aan vuurkracht van Travers Welzijn
Foto: Eigen foto

Project Vuurkracht start op 28 februari met het nieuwe programma. Vuurkracht is een plek waar jongeren zichzelf kunnen zijn, uitgedaagd worden en werken aan hun persoonlijke ontwikkeling.

Vuurkracht biedt jongeren de kans om op een uitdagende manier inzicht te krijgen in hun gedrag. In een 12-weken durend programma werken zij aan dagelijkse thema’s zoals het ontdekken van grenzen, leren ontspannen en het laten zien van jezelf aan de ander. Het programma is ter aanvulling op het huidige traject waar de jongere al mee bezig is.

Natuur als inspiratie

De activiteiten worden gehouden bij en rondom Wijkboerderij De Klooienberg. “Wij geloven dat jongeren buiten dichter bij zichzelf komen”, zegt Arend Jan Poelarends, jongerenwerker bij Travers Welzijn en oprichter van het project Vuurkracht. “De natuur is een enorme inspiratiebron voor allerlei verschillende werkvormen. Zo gaan we houthakken en vuur maken, maar ook kickboksen en kanoën.”

Een veilige plek

De groep bestaat uit zes tot acht jongeren en twee begeleiders. Arend Jan als jongerenwerker en Jeffrey als ervaringsdeskundige. “Op deze manier kunnen de jongeren van elkaar leren en creëren we een veilige plek. Een plek waar jongeren zichzelf kunnen zijn en hun eigen ‘vuurkracht’ leren ontdekken.”

Meedoen met Vuurkracht? Meer informatie is te vinden op www.vuurkracht.com.

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden