Berichten over de kerkdienst in Dominicanenkerk Zwolle tegen Nashville-verklaring

Een overvolle Dominicanenkerk
Foto: Johran Willegers

De LHBTI-gemeenschap in Zwolle hield vanavond een kerkdienst in de Dominicanenkerk. Een overvolle kerk vierden de ‘Viering van Liefde’.

De viering is een initiatief van de belangenorganisatie COC Zwolle, Stichting Zwolle Pride, de Dominicanenkerk aan de Assendorperstraat, Academiehuis Grote Kerk, de LHBTI-gemeenschap en diverse kerkgenootschappen, in samenwerking met de gemeente Zwolle. De initiatiefnemers willen met de viering een krachtig en liefdevol signaal afgeven voor liefde, begrip en verbondenheid. Ze stellen dat de liefde er is om gevierd te worden. Ieder mens, ongeacht seksuele oriëntatie of genderidentiteit, verdient het om zich in de kerk en daarbuiten geliefd en welkom te voelen.

Nashville-verklaring

De Nashville-verklaring is een in de Verenigde Staten van Amerika opgesteld document waarin de gelovigen wordt voorgehouden hoe om te gaan met homoseksualiteit- en trans-gender vraagstukken. Het document werd in Nederland onder andere door Kees van der Staaij van de SGP ondertekend, hetgeen hem op een flinke dosis kritiek kwam te staan. Het document wordt onder andere bekritiseerd omdat het homoseksualiteit afwijst.

Lees de berichten op twitter

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden