Maak een reis door de zwarte gospel met Journey Through Blackgospel

Journey through blackgospel
Foto: Theater de Spiegel

Een groot koor met internationale artiesten uit de wereldtop en het verhaal van een muziekgenre vol historie en verrassingen. Duik mee in de geschiedenis van gospel tijdens Journey Through Blackgospel.

Journey Through Blackgospel is een ervaring waarin u wordt meegenomen op reis langs de geschiedenis en de diverse vormen van gospel. Negro spirituals, gepassioneerde blackgospel, moderne gospel en southern gospel; probeer maar eens stil te blijven zitten!

Geheel vernieuwd

Na het daverende succes van de eerste uitverkochte editie van Journey Through Blackgospel in 2016 is het nu de beurt aan een geheel vernieuwd vervolg, georganiseerd in samenwerking met de Zwolse Theaters. Een avond vol muzikale verrassingen, klassiekers en internationale artiesten die elk hun eigen stempel drukken op het genre. Gift Ledimo keert terug voor deze voorstelling. De Zuid-Afrikaanse is één van de oprichtsters van het Grammy Award-winnende Soweto Gospel Choir en werkte samen met Queen, Michael Jackson, Aretha Franklin, Stevie Wonder, U2 en vele anderen. Haar grote charisma en aanstekelijke passie nemen u mee naar het muzikaal kloppende hart van Afrika.

Fossheim

Ditmaal is ook de Noorse Kine Fossheim van de partij. Fossheim heeft een loopbaan die even indrukwekkend als afwisselend is; van succesvolle jeugdartieste tot schrijfster van muziek voor film en tv – van internationale popster tot lid van het fameuze Oslo Gospel Choir, waar haar soulstem en uitstraling de show steelt. Alsof dit nog niet genoeg is, worden Ledimo en Fossheim bijgestaan door een groot projectkoor. Reis mee langs het meest veelkleurige muziekgenre uit de geschiedenis!

Workshop

Journey Through Blackgospel is al een belevenis op zich, maar met de aparte workshop die op zaterdag 9 maart gegeven wordt, kunnen liefhebbers zich nu nog meer verdiepen in de muziek. Klik voor meer informatie.

 

Journey Through Blackgospel

vrijdag 8 mrt

 20.00 uur

 de spiegel – spiegel

Zaterdag 9 maart

 20.00 uur

 de spiegel – spiegel

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden