De nieuwe busbrug gaat open: kom dat zien op 9 februari

De laatste hand wordt gelegd aan de busbrug
De laatste hand wordt gelegd aan de busbrug
Foto: Spoorzone

Het is bijna zover: zaterdag 9 februari opent de nieuwe busbrug. Tussen 10.00 en 20.00 uur is er een groots openingsfeest op het nieuwe busstation. Daar is van alles te zien, te doen en te beleven. Jong, oud, sportievelingen, bewonderaars van bussen, cultuur- en muziekliefhebbers: voor ieder wat wils.

In de ochtend kan iedereen deelnemen aan de busbrugloop: een uniek recreatief hardloopevent. Er is een route voor kinderen en een voor volwassenen. De brug en het nieuwe busstation zijn ‘s ochtends exclusief toegankelijk voor de deelnemers aan het hardloopevent.

Bezichtigingen

Vanaf 13.00 tot 17.00 uur kan iedereen vrij over de busbrug en het nieuwe busstation lopen en verschillende soorten en maten bussen bezichtigen die op het terrein staan. Elke bus is een bezienswaardigheid. Sommige bussen zijn extra bijzonder omdat er deze middag singer-songwriters, theatermakers en verhalenvertellers in optreden. Overdag is er overal op het festivalterrein muziek, maar van 17.00 tot 20.00 uur wordt het écht een muzikaal feest.

Gratis toegang

De entree en deelname aan de activiteiten is gratis. Vanuit de reizigerstunnel komt men met de trap of lift op het nieuwe busstation en op de busbrug. Het advies is om wandelend of op de fiets naar het station te komen. zet de fiets neer aan de Hanzelandzijde. Auto’s kunnen worden geparkeerd in de parkeergarages aan de Hanzelaan.

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen