Ooggetuige Carla van incident in trein Zwolle: een rare treinreis

Ontruiming van station Zwolle
Ontruiming van station Zwolle
Foto: RTV Zwolle FM

De oorzaak dat de trein tussen Emmen en Zwolle is stilgezet heeft vermoedelijk te maken met een incident in Nieuw-Amsterdam. Daar kwam een meisje uit de trein die was bedreigd door drie mannen. Passagier in de bewuste trein, Carla, vertelde haar verhaal bij RTV Zwoille FM.

Cala was in Nieuw-Amsterdam op de trein gestapt om haar dochter in Apeldoorn te bezoeken. Voor Zwolle werd de trein plotseling stopgezet. Onduidelijk was waarom. Na enige tijd zag iemand in de trein een melding in de media dat er een bommelding zou zijn in de trein. ”Plotseling kwamen er politiemannen met machinegeweren de trein binnen. Hard schreeuwend. We moesten allemaal de handen op het hoofd doen en werden even later de trein uit geleid. Het was heel beangstigend omdat je niet precies weet wat er aan de hand is”, vertelt Carla.

Bedreigd

Eenmaal buiten de trein belde Carla met haar partner. Hij vertelde van alles te weten. Een meisje was in paniek op station Nieuw-Amsterdam uitgestapt en vertelde dat ze was bedreigd door twee Marokkaanse types. Daarop is gebeld met de politie. Ook bleek op een ander station drie ‘donker uitziende mannen’ te zijn ingestapt, waar onder een man gestoken in een pak.

Doorzoeking

Vermoedelijk is besloten om de trein bij station Zwolle stop te zetten en de trein te doorzoeken. Carla: ”We moesten met de handen omhoog de trein uit. De tassen werden doorzocht. Iedereen was op dat moment een verdachte. Op het station waren veel politieagenten actief. En dat maakt het extra bedreigend. Je hoort van alles over aanslagen. Gelukkig was de politie heel rustig.”

Lees meer

 

Carla wil niet met achternaam worden genoemd

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen