Vleermuisexperience: nacht van de vleermuis in Zwolle

De watervleermuis
Foto: Daniel Tuitert

De Nacht van de Vleermuis wordt gehouden in het laatste weekeinde van augustus. Op vrijdag 24 augustus is er een heuse vleermuisexperience.

In het laatste weekend van augustus wordt jaarlijks de Nacht van de Vleermuis georganiseerd. In vele landen in Europa wordt dit weekend aandacht besteed aan vleermuizen. Internationaal gezien is het de 22ste keer dat de bat night plaatsvindt, als initiatief van Eurobats. Ook in Nederland zijn er vleermuisactiviteiten voor jong en oud verspreid over het land. Nu is er ook een heuze vleermuisexperience in Zwolle!

Batdetectors

Vleermuizen zijn niet raar, ze zijn alleen hééééél bijzonder! Dat vinden Louis Zandbergen en Henk Mellema. Daarom geven zij een excursie/rondwandeling over vleermuizen in en rond Park de Wezenlanden. ”De bedoeling is om zoveel mogelijk mensen te informeren over de leefwijze van deze fascinerende nachtdieren. Er wordt gebruik gemaakt van batdetectors; apparaatjes waarmee je de vleermuizen kunt horen. Ook gaan we sommige vleermuizen zien.”

Natuursgierig

De vleermuisexperience is uitermate geschikt voor ‘natuursgierige’ mensen. ”We zijn afhankelijk van de weersomstandigheden op dat moment. Aanmelden is daarom noodzakelijk. U kunt zich opgeven door een e-mail te sturen naar: [email protected]”, zeggen de organisatoren.

De aanvang is om 21.00 uur bij het paviljoen in Park de Wezenlanden.

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden