Het imago van de e-bike wordt steeds hipper

De populaire schoolbike van Stella
De populaire schoolbike van Stella
Foto: Stella Fietsen

De populariteit van de e-bike stijgt fors. Ook onder de jongeren stijgt de interesse in de elektrische fiets. De e-bike wordt steeds hipper.

Een E-bike-adviseur van Stella Fietsen vertelt dat er steeds meer e-bikes worden verkocht aan scholieren. “De schoolvakanties zijn bezig en dat kunnen we merken. Er komen steeds vaker jongeren langs die komend schooljaar naar de middelbare school gaan. Zij bezoeken onze e-bike testcenters om een e-bike te testen en aan te schaffen. Ik geef ze zelf groot gelijk, want op een e-bike ben je veel sneller op school en sneller weer thuis!”, aldus e-bike adviseur Stella Fietsen.

Imago

De opmars van het aantal verkochte e-bikes aan jongeren komt mogelijk door het veranderende imago van de elektrische fiets. De elektrische fiets wordt niet gezien als oubollig of alleen geschikt voor ouderen. Dit blijkt uit onderzoek naar het gebruik en imago van elektrische fietsen uitgevoerd door onderzoeksbureau GFK. Het onderzoek toont aan dat bijna drie op de vijf Nederlanders vindt dat elektrische fietsen geschikt zijn voor scholieren die een lange afstand afleggen naar school. Uit het onderzoek blijkt ook dat het imago van de elektrische fiets in Nederland verjongt. Bijna de helft van de Nederlanders vindt dat de elektrische fiets hipper wordt.

De Nunspeetse fietsenfabrikant Stella Fietsen heeft e-bikes in het assortiment die speciaal zijn ontworpen voor scholieren, de Stella Schoolbikes. Het zijn hippe e-bike modellen voorzien van de nieuwste technologieën. Stella is in Zwolle te vinden aan de  Campherbeeklaan 20, 8024 BW Zwolle.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen