Grote verkeershinder rond Zwolle laatste twee weekenden zomervakantie

Verkeershinder eind augustus rond Zwolle
Foto: Gemeente Zwolle

ZWOLLE – In de laatste twee weekenden van de zomervakantie verwacht gemeente Zwolle ernstige verkeershinder in en rond de stad. Rijkswaterstaat voert in deze weekenden werkzaamheden uit aan de A28 in Zwolle.

Gewerkt wordt in de weekenden van:

  • vrijdagavond 24 augustus 20.00 uur tot maandag ochtend 27 augustus 6.00 uur
  • vrijdagavond 31 augustus 20.00 uur tot maandag ochtend 3 september 6.00 uur

De werkzaamheden starten vrijdag na de avondspits en worden voor de ochtendspits op maandag afgerond. Om deze werkzaamheden uit te kunnen voeren, wordt de rijbaan van de A28 versmald en een aantal op- en afritten afgesloten. De verwachting is daarom dat er op de A28 forse overlast ontstaat, met name voor het verkeer dat richting het Noorden rijdt. Daarnaast verwacht gemeente Zwolle ook op het Zwolse wegennet overlast, door sluipverkeer en omleidingsroutes.

Volg de adviezen langs de weg

De impact op de bereikbaarheid van Zwolle is groot, maar gemeente Zwolle doet er alles aan om bereikbaar te blijven. De werkzaamheden hebben naar verwachting forse impact op de bereikbaarheid van Zwolle. Rijkswaterstaat neemt daarom in overleg met alle betrokken wegbeheerders, maatregelen in om de impact te minimaliseren. Zo wordt doorgaand verkeer op geruime afstand om Zwolle heen geleid en staan er in de stad langs de weg adviesroutes aangegeven voor automobilisten. Deze adviezen zijn niet per definitie gelijk aan het advies dat het navigatiesysteem op dat moment aan automobilisten geeft. Tussen de actuele verkeerssituatie en het moment waarop de informatie via het navigatiesysteem verwerkt is,  zit vaak zo’n 15 minuten tijdsverschil. Het is dus raadzaam de adviezen langs de weg op te volgen.

Pak de fiets

Gemeente Zwolle raadt mensen aan om binnen de stad, vooral de fiets te pakken. In het weekend van 30 augustus vindt in Zwolle het Stadsfestival plaats.

Toch met de auto?

Moet u toch gebruik maken van de auto, mijd dan zo mogelijk de A28 ter hoogte van Zwolle.

Voor een rit richting het Noorden (Groningen/Meppel) kunt u gebruik maken van de oprit Zwolle-Noord op de Ceintuurbaan. Automobilisten die naar het Zuiden moeten (richting knooppunt Hattemerbroek) kunnen de oprit Zwolle-Zuid op de IJsselallee gebruiken.

Automobilisten vanuit het Noorden die naar Zwolle komen, kunnen gebruik maken van de afrit Zwolle-Noord. Automobilisten die vanuit het Zuiden naar Zwolle reizen kunnen via de afrit Zwolle-Zuid de stad binnenrijden. Vanaf deze afritten zijn alle bestemmingen binnen Zwolle te bereiken.

Het gebruik van de op- en afritten bij Zwolle-Centrum wordt afgeraden in verband met afsluitingen van deze afritten en filevorming op de A28.

Op onderstaande kaart staat aangegeven waar wanneer door Rijkswaterstaat aan de A28 gewerkt wordt en hoe het verkeer wordt geleid. Kijk voor meer informatie ook op www.rijkswaterstaat.nl/grootonderhoudoost.nl  of bel gratis met de landelijke informatielijn van Rijkswaterstaat 0800 8002.

Afsluitingen A28

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden