Langzaam maar zeker toont de watertoren haar schoonheid

De bovenste verdieping van de watertoren
De bovenste verdieping van de watertoren
Foto: Eigen foto

ZWOLLE – Het groene dak torent hoog boven de stad uit. Het groene dak is karakteristiek voor de watertoren van Zwolle. In oktober gaan de eerste bewoners in de toren aan de Turfmarkt wonen. Er komen 21 appartementen.

Een unieke plek met een uniek uitzicht. De bewoners van de bovenste verdieping kijken straks uit over de stad. De watertoren van Zwolle wordt langzaamaan ontmanteld. Het is de tweede keer. Vorig jaar werd de muur rondom de toren steen voor steen weggebikt. Nu gaan de beschermende er vanaf. Het topje, het groene dak, is al te zien, net als de bovenste verdieping. Als de toren over enige tijd zonder netten en steigers staat dan is hij pas in volle glorie te zien. De ranke toren is nu nog een raadsel hoe het eruit ziet.

Het duurt nog tot oktober voordat de watertoren bewoond gaat worden. Eerst komt nog de bouwvakvakantie en dan gaan de laatste werkzaamheden van start. Het zogenaamde pannenbier is al gegeven toen het groene dak op de toren werd getakeld, een week of drie geleden. De veiligheids netten zijn er nog omheen gehangen en ook de steigers staan er nog. Veel mensen kunnen de nieuwsgierigheid niet bedwingen als de toren voor de tweede keer haar schoonheid prijs geeft.

Lees alles wat er speelt rondom de watertoren aan de Turfmarkt

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen