Bewoners Aa-landen knappen speeltuin op

De buurt knapt speeltuin in Aa-landen op
Foto: Gemeente Zwolle

ZWOLLE – Terwijl de kinderen zich vermaakten in de speeltuin in de Vordensebeek, bedachten de toekijkende bewoners hoe ze de speeltuin wilden opknappen. Het bleef niet bij ideeën, want het eerste resultaat is al zichtbaar.

Bewoner Engeline Plaggenmarsch: “De kinderen maken intensief gebruik van de speeltuin en het is een ontmoetingsplek voor de buurt. De aanleiding voor de opknapbeurt van de speeltuin was de wens om fietssluizen te plaatsen, zodat de kinderen niet in één keer de straat op konden schieten.”

Subsidie

Met de buren Harmen Michel, Harry van Vilsteren en Jules Spaanjaars maakte Engeline plannen. De Provincie Overijssel zag er wel wat in en kende subsidie toe om de speelplek op te knappen. “We wilden graag een groene speeltuin, meer speeltoestellen en extra bankjes, aldus Engeline. “En we wilden een jeu-de-boulebaan. Elk jaar op het pleinfeest is dit een geliefde bezigheid. Op die manier wordt de speeltuin aantrekkelijk voor alle leeftijden.”

Adoptiegrond

Omdat de speeltuin eigendom is van de gemeente Zwolle, legde de buurt de plannen voor aan wijkbeheerder Monique Wiegers. “Dit is een hele mooie en zeer betrokken buurt. Ik werd echt aangenaam verrast met een kant en klaar plan. Helemaal geweldig is dat de buurt niet alleen de financiering heeft geregeld, maar ook de werkzaamheden zelf uitvoert.” De toegevoegde speelonderdelen en de fietssluizen worden door de buurt geadopteerd. Monique: “Dat betekent dat zij deze onderdelen zelf opknappen, beheren en onderhouden. Het duikelrek wordt meegenomen in de keuring van de speeltoestellen, want we willen dat het blijvend veilig is voor kinderen.”

Mooi resultaat

Engeline: “We hebben twee speeltoestellen erbij gekocht: een duikelstang en pingelpaaltjes. Verder hebben we met afvalhout een balansbaan gemaakt, een wilgenhut gevormd en houten bankjes geplaatst. De jeu-de-boulebaan is met granulaat van de gemeente aangelegd. Hier wordt al veel gebruik van gemaakt. Op de eerste werkdag is er zoveel werk verzet! De komende weken gaan we het verder mooi maken!”

Ideeënkaart

Bewoners nemen op allerlei plekken initiatieven om iets te verbeteren in hun buurt, straat of wijk. De gemeente helpt graag bij dit soort acties. Op de Doemee Ideeënkaart is in kaart gebracht wat bewoners allemaal in en voor hun wijk doen zoals het adopteren en inrichten van een stukje grond van de gemeente.

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen