Hidde Siers praat over medicinale cannabis in Nieuwe Buitensociëteit

Hidde Siers komt naar Zwolle om te praten over medicinale cannabis
Hidde Siers komt naar Zwolle om te praten over medicinale cannabis
Foto: Eigen foto

ZWOLLE – Medicinaal cannabisexpert Hidde Siers komt 3 mei naar de Nieuwe Buitensociëteit om te praten over met wetenschappelijk onderbouwde informatie over het kweken, verwerken en gebruiken van cannabis als medicijn.

Tijdens deze inspirerende avond geeft Hidde Siers uitleg over het hoe en waarom rondom het thema medicinale cannabis en hij gaat in op de meest recente, wereldwijde, onderzoeksresultaten in dit vakgebied.

Platarium

Hidde Siers is medicinaal cannabis expert bij growshop Plantarium in Nijmegen. Hij adviseert hier klanten met wetenschappelijk onderbouwde informatie over het kweken, verwerken en gebruiken van cannabis als medicijn. Naast de kennis die hij krijgt via zelfonderzoek en contacten met patiënten heeft hij ook veel contact met internationale, toonaangevende onderzoekers op het gebied van medicinale cannabis.

Wonderolie

Bij consulten die hij houdt met patiënten merkt Hidde Siers dat er grote behoefte is aan een betere onderbouwing van de werking van medicinale cannabis. Naar zijn mening wordt de discussie over medicinale cannabis in Nederland nog te veel in de wonder-olie-hoek gevoerd. De afgelopen 50 jaar zijn er tienduizenden onderzoeken gedaan naar de werking van medicinale cannabis. Hieruit kwamen vaak baanbrekende resultaten. Helaas is de kennis hierover, zowel in de medische wereld als in het politieke debat, vaak ver te zoeken. Dit heeft tot gevolg dat een grote groep patiënten het vertrouwen verliest in zowel politiek als medici.

Wetenschappelijk onderzoek

Door deze situatie weten patiënten vaak niet waar zij moeten beginnen in hun eigen zoektocht naar medicinale cannabis. Na het bijwonen van de lezing zal duidelijk zijn waarom het onderzoek naar medicinale cannabis zo veel hoop geeft voor de toekomst en wat patiënten op dit moment al aan die kennis hebben. Hidde Siers wil met zijn lezing zowel patiënten, medici en politici een goede voorlichting geven over het veilig zelf maken en gebruiken van medicinale cannabis. Hij zal dit onderbouwen met een grote hoeveelheid aan wetenschappelijke onderzoeken.

Vragen

Na de introductie zal Hidde uitgebreid de tijd nemen om vragen vanuit het publiek te behandelen. Daarnaast zal hij ingaan op het kweken van je eigen medicinale cannabis. Om dit nog toegankelijker te maken zal elke bezoeker van de lezing ook een gratis kweekgids ontvangen aan de hand waarvan je eenvoudig een eigen plant tot een succesvolle oogst kunt brengen.

Aan het einde van de lezing is er nog de mogelijkheid om met Hidde en zijn Plantarium-collega’s in gesprek te gaan of om een consult afspraak te maken.

Kijk voor toegangskaarten op voor 3 mei in de Nieuwe Buitensociëteit om 19.00 uur: shop.ticketflow.nl/medicinaal

Kijk voor meer informatie ook op facebook: Plantarium

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen