Meest begeerde plekje voor foutparkeerders in Zwolle

Weer staan er foutparkeerders in de Wiecherlinckstraat
Weer staan er foutparkeerders in de Wiecherlinckstraat
Foto: Rein Tuininga

ZWOLLE – De hoek Wiecherlinckstraat met de Buserstraat is vermoedelijk het meest begeerde plekje om fout te parkeren. Dagelijks slingeren de parkeercontroleurs automobilisten op de bon. En toch blijft men er parkeren, ondanks het duidelijke parkeerverbod.

De parkeerwachter schudt zijn hoofd als hij de bekeuringen uitprint onder het motto: dat wordt een dure koopavond. ”Die tweede auto staat sowieso fout”, zegt hij. ”Binnen vijf meter van de bocht mag je niet parkeren volgens artikel 24.” Op de vraag of de situatie niet onduidelijk volgt een ontkenning. ”Om de hoek staat ook een parkeerverbod, dus iedereen kan het zien. Ik denk dat mensen niet eens weten wat het bord betekent. Of men ziet en mooie plek en zet de auto er neer zonder af te vragen waarom er geen auto’s staan geparkeerd.”

Foutparkeerders

Het is dus dagelijks raak op de hoek van de Buserstraat en Wiecherlinckstraat. ”Als wij hierheen rijden weten we bijna zeker dat er een auto staat. Sommige foutparkeerders zijn zo hardnekkig dat ze de auto er een paar dagen laten staan of zetten de auto er vaker neer.” De parkeerwachter glimlacht: ”Nee, er wordt niet bijgehouden hoevaak, misschien bij het CJIB?”

Koopavond

Het is aan het einde van de koopavond als de eigenaresse van een van de auto’s terugkomt van een avondje shoppen. In een ruk trekt ze de bekeuring achter de ruitenwissers vandaan om in de auto te stappen. Op de vraag wat het bord betekent waar ze vlak achter staat kijkt ze op de bekeuring en zegt: ”blijkbaar mag ik hier niet parkeren.” Ook realiseert ze zich niet dat ze binnen vijf meter van de bocht niet mag parkeren. ”Nooit aan gedacht dat het niet mag.”

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen