Politie traint horecageweld in de Voorstraat

Training horecageweld in de Voorstraat
Foto: Politie Zwolle

ZWOLLE – De Voorstraat in Zwolle is dinsdag het toneel tussen vechtende jongeren met de politie. Het gaat om een training horecageweld.

Wie dus dinsdag door de Voorstraat komt moet dus niet schrikken als jongeren vechten tegen politie, maar eigenaren en medewerkers van Zwolse horecagelegenheden. De politie wil het uitgaan zo veilig mogelijk houden en daarom worden regelmatig politie en portiers getraind. Het is al weer een tijd geleden dat er is geoefend en daarom gaat dit gebeuren op dinsdag 3 en 10 april.

Voorstraat

In de ochtend wordt in de Voorstraat binnen getraind. Over en weer wordt er uitleg gegeven over elkaars procedures en gekeken wordt hoe men elkaar zoveel mogelijk kan helpen bij ongeregeldheden. In de middag wordt de theorie in de praktijk uitgeprobeerd. En daarbij wordt het nodige uit kast gehaald! Studenten van Landstede worden ingezet als figuranten en zullen de lastige horecabezoekers spelen. De politie rukt uit met bikes, honden en paarden en de portiers zullen ook zeker van zich laten horen. Het speelt zich allemaal af in de Voorstraat.

Wie wil kijken is dus dinsdagmiddag van harte welkom in de Voorstraat.

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen