GoPro Roel van Olst fietst wat af door Zwolle

Roel van Olst met zijn metgezellen: de fiets en zijn GoPro en de fotocamera.
Roel van Olst met zijn metgezellen: de fiets en zijn GoPro en de fotocamera.
Foto: Dennis Karssen

ZWOLLE – Door weer en wind fietst Roel van Olst in het weekeinde zijn ritjes rond en door de stad. Ieder weekeinde weer stapt hij op zijn fiets om een stuk van Zwolle op camera’s vast te leggen. Nu al bijna vier jaar lang. En dat naast zijn andere hobby fotografie.

Roel van Olst heeft er inmiddels heel wat kilometers op zitten in de dik drie jaar dat hij bezig is om met zijn fietstochten Zwolle in beeld te brengen. Of het nou een ritje van de Heinoseweg naar het Almelose Kanaal (zijn eerste fietstocht op 19 juli 2014) of van de Kamerledenlaan naar de Oude Veerweg (van afgelopen weekeinde) Roel van Olst kent bijna alle straten en wegen in en rondom Zwolle. Er ontsnapt maar weinig aan de camera’s van de Zwollenaar.

Bicycle race

Onder de begeleidende tone Bicycle race van Queen fietste de inmiddels 65-jarige Roel van Olst zijn eerste tocht. Met de GoPro-camera op het stuur gemonteerd pakt hij ieder weekeinde de fiets om een stuk van Zwolle te fietsen. Door de week zit hij als medewerker bij de Lokale Omroep RTVZwolleFM. Werk wat hij inmiddels al dertig jaar doet. De afgelopen week was het dertig jaar geleden dat de eerste uitzending de lucht in ging. De verzameldrang van Roel is groot. Hij bezit zo ongeveer het grootste archief van Zwolle wat de lokale omroep aan gaat.

Maar het weekeinde is voor hem ‘heilig’ en dat is helemaal ingeruimd voor zijn hobby’s: fotografie en fietsen. Voor wie wil weten hoe het Koeweidepad eruit ziet hoeft maar de betreffende fietsfilm op te zoeken om dat te weten.  Wie wil kijken welke fietstochten Roel van Olst heeft gemaakt kan dat doen op zijn youtubekanaal

Fotografie

Een andere hobby van Roel van Olst is Zwolle bouwt. Daarbij volgt hij alles wat in Zwolle wordt gebouwd. Of het nou de verbouw van de watertoren is of het grote bouwproject van de busbrug over het spoor. Roel van Olst is erbij met zijn camera. Hij heeft inmiddels al vele honderden foto’s op zijn facebookpagina staan.

 

 

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen