VC Zwolle veel te sterk voor Apollo 8 en pakt de derde plaats in de eredivisie

Foto: Redactie

Met een klinkende 0-3 zege op Apollo 8 is VC Zwolle derde geworden in de eredivisie. Na twee vierde plaatsen deed de ploeg van vertrekkend trainer Eric Meijer wat het moest doen.

Direct na de winst is de blik al weer gericht op het nieuwe seizoen. VC Zwolle had in Borne weinig moeite om een 0-3 overwinning mee naar Zwolle terug te nemen en gaf daarmee Eric Meijer een mooi afscheidscadeau. Meijer wordt opgevolgd door Pascal Veneman, die nu nog assistent-trainer is. Het werd uiteindelijk een relatief gemakkelijke overwinning met 16-25, 19-25 en 17-25 voor de Zwollenaren.

In de eerste set bouwde VC Zwolle een kleine marge op van twee punten die halverwege de eerste set werd uitgebouwd tot een voorsprong van acht punten en vervolgens was het simpel de set uitspelen. Ook in de tweede set waren de Zwolse vrouwen de bovenliggende partij. Nagenoeg identiek aan de eerste set en werd een kleine marge in korte tijd uitgebouwd tot een grote voorsprong: 8-16. Deze leek gespeeld, maar Apollo 8 scoorde een aantal punten achter elkaar. Maar de Zwolse voorsprong was voldoende om ook de tweede set te pakken. De derde setzou een formaliteit moeten worden. Met een snelle voorsprong van 0-6 leek het verschil al gemaakt. Leek, want Apollo 8 kwam op stoom en kwam halverwege de set terug tot op twee punten: 14-16. VC Zwolle schakelde een tandje bij en in iets meer dan anderhalf uur spelen gingen de Zwolse vuisten omhoog.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen